Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ. Κρεμαστινού - Για τις ελλείψεις αγροτικών και ειδικευόμενων


23.10.14

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διατύπωσης γνώμης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων - παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Λ. Γρηγοράκου - για το διορισμό νέων Διοικητών στην 3η, 5η και 7η Υγειονομική Περιφέρεια, οι υποψήφιοι για νέα θητεία διοικητές Δημοσθένης Ανδριόπουλος, Λάζαρος Μακρής και Αντώνιος Γρηγοράκης αντίστοιχα, ανέφεραν ότι υπάρχουν ελλείψεις αγροτικών και ειδικευόμενων γιατρών στην περιφέρεια. 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Δημήτρης Κρεμαστινός τοποθετήθηκε για το ζήτημα των ελλείψεων αγροτικών και ειδικευόμενων γιατρών λέγοντας ότι απαιτείται ένας απολογισμός εκ μέρους του Υπουργείου ο οποίος θα δείξει αν τα μέτρα που έχουν έως σήμερα ληφθεί για την κάλυψη των κενών, έχουν αποδώσει. 
Ο καθηγητής Κρεμαστινός συμπλήρωσε ότι «είναι αδιανόητο σήμερα να υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα χωρίς γιατρούς» και πρότεινε στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Λ. Γρηγοράκο δυο πιθανές λύσεις προς εφαρμογή, αν διαπιστωθεί ότι τα μέτρα δεν απέδωσαν: ή οι γιατροί που κάνουν αγροτικό σε απομακρυσμένες περιοχές να έχουν κάποια προτεραιότητα στη λήψη ειδικότητας ή όσοι γιατροί κάνουν ειδικότητα να υπηρετούν στην περιφέρεια το τελευταίο εξάμηνο πριν από τη λήψη της.
Σε διάλογο με τη βουλευτή Μ. Ρεπούση, η οποία εξέφρασε ερώτημα σχετικά με τα επιλέξιμα προσόντα των εκάστοτε διοριζόμενων Διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών, ο κ. Κρεμαστινός απάντησε ότι «Η πολιτική σταδιοδρομία των υποψηφίων δεν πρέπει να αποτελεί προσόν. Ωστόσο, δεν πρέπει να αποτελεί ούτε μειονέκτημα. Δεν είναι ορθό όποιος επιθυμεί να πολιτευτεί να θεωρεί ως εν δυνάμει μειονέκτημα αυτήν την επιλογή του. Αναφορικά με τους διορισμούς, οφείλουμε να εξετάζουμε το αν τα προσόντα και η απόδοση των ατόμων είναι τα απαιτούμενα και όχι αν έχουν πολιτική σταδιοδρομία στο βιογραφικό τους».