Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ για απόφαση του ΣτΕ για το πλαφόν: «Η ΗΔΙΚΑ να εφαρμόσει άμεσα την προσωρινή διαταγή για άρση πλαφόν»

Άμεσα να αρθεί το όποιο πλαφόν συνταγογράφησης καλεί ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ με υπερεπείγουσα επιστολή του προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 


Πρόκειται για την γνωστή απόφαση του ΣτΕ περί άρσης του πλαφόν, την οποία ο κ. Κοντός κάνει άμεσα εφαρμόσιμη τονίζοντας πάντως πως πρόκειται για προσωρινή αναστολή και ότι θα αναμένει ο οργανισμός την οριστική απόφαση του δικαστηρίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ:

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την από 25-7-2014 προσωρινή διαταγή του Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας
ΣΧΕΤ.: Η υπ’αριθμ.κατ.215/2014/11-7-2014 πράξη της Προέδρου του Α’ τμήματος Διακοπών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου, με το οποίο κοινοποιήθηκε στον ΕΟΠΥΥ αντίγραφο της υπ’αριθμ.κατ.215/2014/11-7-2014 πράξης της Προέδρου του Α’ τμήματος Διακοπών του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατόπιν εξέτασης της αιτήσεως του ΝΠΔΔ «Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος», για την αναστολή εκτέλεσης της υπ’ αρ. Υ9/οικ.53768/18-6-2014 απόφασης του Υπουργού Υγείας και κάθε άλλης σχετικής πράξης της Διοικήσεως, θέτουμε υπόψη σας τα εξής:
Με την ως άνω αναφερόμενη πράξη χορηγείται...

... ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ αναστολής εκτέλεσης της ως άνω Υπουργικής Απόφασης με τίτλο : «Καθορισμός ελαχίστων ποσοστιαίων ορίων συνταγογράφησης φαρμάκων κ.λ.π.» κατά τις παραγράφους 1 και 2, προς αποτροπή πιθανολογούμενης βλάβης της υγείας των πολιτών, η οποία ισχύει μέχρι τη δημοσίευση οριστικής αποφάσεως του Δικαστηρίου επί της εκκρεμούς αιτήσεως αναστολής.
Κατόπιν των ανωτέρω αναφερόμενων, η ΗΔΙΚΑ παρακαλείται να προβεί άμεσα σε ενέργειες της αρμοδιότητας της για την υλοποίηση της εν λόγω Προσωρινής Διαταγής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΚΟΝΤΟΣ