Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Οι τρεις Φάκελλοι...

Αμέσως μετά τις εκλογές του 2012, εκτελέσθηκε μία μυστική συνάντηση Σαμαρά - Παπανδρέου. Αφού έφαγαν, ήπιαν, θυμήθηκαν τα φοιτητικά τους χρόνια και διασκέδασαν, ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Σαμαράς: Άντε να την κάνεις σιγά σιγά.

ΓΑΠ: Πριν φύγω θα σου δώσω 3 φακέλους. Μου τους έδωσε ο μπουλούκος πριν πάει στη Ραφήνα..είναι κάτι σαν παράδοση...

Σαμαράς: Και τι θα τους κάνω;

ΓΑΠ: Όταν σου προκύψει σοβαρό σκάνδαλο ή κυβερνητική κρίση, θα ανοίξεις τον 1ο φάκελο. Την δεύτερη φορά, θα... ανοίξεις τον 2ο, και πάει λέγοντας.Με το που αναλαμβάνει ο Σαμαράς και κάνει γαργάρα τα "Ζάππεια", ξεσπάει γενική απεργία, διαδηλώσεις, και η χώρα παραλύει.

Ο Σαμαράς ανοίγει τον πρώτο φάκελο: «Απευθύνσου στον λαό και κατηγόρησε τον προκάτοχό σου». Το κόλπο πιάνει και η ομαλότητα επανέρχεται.

Επειτα από κάποιους μήνες, ξεσπάει η κρίση με την ΕΡΤ. Η Ελλάδα παραπαίει στο χάος και η ΔΗΜΑΡ αποχωρεί από την κυβέρνηση. Ο Σαμαράς ανοίγει τον δεύτερο φάκελο και διαβάζει: «Κάνε ευρύ ανασχηματισμό». Πράγματι, το κόλπο πιάνει και πάλι, και ο λαός εν τέλει επιστρέφει στις δουλειές του.

Ενα χρόνο αργότερα, γίνονται Ευρωεκλογές και τα ποσοστά του κόμματος συνεχίζουν να πέφτουν. Λεφτά για μαζική εξαγορά ψήφων δεν υπάρχουν. Απελπισμένος ο Σαμαράς κάθεται στο γραφείο του και ανοίγει και τον τρίτο φάκελο: «Ετοίμασε τρεις νέους φακέλους».