Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Πρέβεζα: Όνειρο το νέο Νοσοκομείο – Υπό διάλυση το παλιό!

Το παρόν και το μέλλον της δημόσιας υγείας απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας με τη συζήτηση που έγινε, την Παρασκευή, τόσο για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο όσο και για τις δυνατότητες ανέγερσης νέου νοσηλευτικού ιδρύματος.
Στη συζήτηση αναδείχθηκαν τα πολύ σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του υπάρχοντος νοσοκομείου τα οποία εντοπίζονται τόσο στην έλλειψη υποδομών όσο και στην έλλειψη προσωπικού.
Από το 2008 μέχρι και το 2013 δεν εντάχθηκε και δεν εγκρίθηκε καμία πρόταση για εξοπλισμό, όπως έχουν διασφαλίσει μέσω του ΕΣΠΑ τα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.
Ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση υπογράμμισε το γεγονός αυτό και τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η στήριξη του νοσοκομείου. Η στήριξη αυτή αποτυπώθηκε
σε σχετικό ψήφισμα που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο.
Παράλληλα έγινε εκτενής ενημέρωση και συζήτηση για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου.
Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Πρέβεζας έχει παραχωρήσει έκταση πενήντα στρεμμάτων στο Μύτικα, ενώ μετά την αδυναμία –κατ’ άλλους και αδιαφορία- του Υπουργείου Υγείας, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ανέλαβε να προετοιμάσει τις σχετικές μελέτες.
«Δεν υποσχόμαστε ένα νέο νοσοκομείο. Υποσχόμαστε ότι θα ολοκληρώσουμε όλη την προετοιμασία ώστε να είναι ώριμος ο φάκελος του έργου και να μπορέσει να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί κατά τη νέα προγραμματική περίοδο» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου.
«Στόχος μας είναι προλάβουμε τη νέα προγραμματική περίοδο. Υπάρχει η συνεργασία όλων και πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι» σημείωσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης.
Στην ίδια συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Σήμερα εντεκάμισι χιλιάδες Πρεβεζάνοι έχουν υπογράψει το ψήφισμα για την στήριξη και την αναβάθμιση του νοσοκομείου.
«Το νοσοκομείο μένει με έναν αναισθησιολόγο. Υπάρχει μόνο ένας ουρολόγος. Ένας οφθαλμίατρος και σε λίγο θα είναι υπάρχει ένας γιατρός σε κάθε ειδικότητα» τόνισε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων ο οποίος έκανε γνωστό ότι εντός της εβδομάδας θα γίνει παράσταση στην ΥΠΕ της Πάτρας με στόχο να δοθούν λύσεις στα οξύτατα προβλήματα που υπάρχουν.
Στις 17 Απριλίου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και συλλαλητήριο για τη στήριξη των δημόσιων δομών υγείας στην Πρέβεζα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα για αναβάθμιση του δημόσιου νοσοκομείου.
Πηγή: pamepreveza.gr