Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΕΙΝΑΠ: Δελτίο τύπου σχετικά με το χρονοεπίδομα των Νοσοκομειακών Γιατρών

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 
κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ 
Αθήνα, 10/07/12 
Κύριε Υπουργέ, 
Με το Ν.3986/2011 πάγωσε η καταβολή του χρονοεπιδόματος στους δημόσιους υπαλλήλους στις 30/06/11, ώστε από 01/07/11 να καταβάλλεται το χρονοεπίδομα που ελάμβαναν μέχρι 30/06/11.
Από 01/11/11 προβλέφτηκε άλλος τρόπος χορήγησης του χρονοεπιδόματος (μισθολογικά κλιμάκια).
Η διάταξη παγώματος του χρονοεπιδόματος συμπεριελάμβανε και τους νοσοκομειακούς γιατρούς (ειδικό μισθολόγιο), αλλά εξακολουθεί και μετά την 01/11/11 να μην αποκαθίσταται η τάξη στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Οι διατάξεις αυτές έχουν δημιουργήσει τα εξής προβλήματα στους νοσοκομειακούς γιατρούς  και ζητούμε μέσω νομοθετικής ρύθμισης την αποκατάστασή τους.
  1. Εάν ένας νοσοκομειακός γιατρός από 01/07/11 αλλάξει νοσοκομείο (κατάληψη θέσης σε άλλο νοσοκομείο), κάτι που είναι συνηθισμένο φαινόμενο, δεν τον συνοδεύει το χρονοεπίδομα που ελάμβανε στο προηγούμενο νοσοκομείο και αυτό μηδενίζεται, με συνεπακόλουθο μεγάλη μισθολογική μείωση, ενώ εάν καταλάβει άλλη θέση στο ίδιο νοσοκομείο, συνεχίζει να λαμβάνει το χρονοεπίδομά του.
  2. Από 01/07/11 το χρονοεπίδομα των παλιών γιατρών παραμένει παγωμένο και των νέων-πρωτοδιοριζόμενων γιατρών δεν αυξάνει με το χρόνο, άρα είναι μηδενικό.
Αυτά τα ζητήματα για τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους έχουν αντιμετωπιστεί από 01/11/11, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τους νοσοκομειακούς γιατρούς και ζητάμε την από μέρους  σας θετική αντιμετώπιση. Σημειώνουμε ότι, κατά πληροφόρησή μας, οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου έχουν κάνει σχετική εισήγηση που αντιμετωπίζει το πρόβλημα.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ                                         ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ