Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ποιος θα είναι ο επόμενος Υπουργός Υγείας;

Όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών τόσο πιο έντονες γίνονται οι διεργασίες που θα αναδείξουν αυτόν που θα καθίσει στην (ηλεκτρική κατά τον νυν υπουργό) καρέκλα του Υπουργού Υγείας. Αρχηγού Αντώνη Σαμαρά  θέλοντος και λαού επιτρέποντος… αφού το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί, η είδηση είναι ότι ο νέος Υπουργός Υγείας θα είναι γιατρός.
Αυτό φαίνεται να είναι ασφαλές στοίχημα αφού οι περισσότεροι υποψήφιοι όπως καταγράφονται
σήμερα έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη. Αρχικά ο τομεάρχης, (Θ. Γιαννόπουλος) όσο και ο πρώτος τη τάξει αναπληρωτής (Γ. Γιακουμάτος) είναι γιατροί και  μάλιστα με υπουργική θητεία. Η θέση τους δεν τους καθιστά «φαβορί». Κάθε άλλο λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Από την άλλη ιατρός ήταν και ο πρώην τομεάρχης Υγείας, και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  Μάριος Σαλμάς,  ιατρός  και ο εξωκοινοβουλευτικός μεν,  Υφυπουργός Υγείας δε,  στο κυβερνητικό σχήμα υπό το Λουκά Παπαδήμο, από την πλευρά της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.  Ο Θεσσαλονικιός ψυχίατρος επέδειξε μέχρι τώρα μια ψύχραιμη και μετριοπαθή συμπεριφορά στην άσκηση των καθηκόντων και στη διαχείριση των μεγάλων κρίσεων που εμφανίσθηκαν ουκ ολίγες φορές μέχρι τώρα στο χώρο της υγείας  και στη Συγγρού είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που έχει ασκήσει τα καθήκοντά του. Θα είναι αυτό «διαβατήριο» για τη συνέχεια;  Βέβαια υπάρχουν και οι φωνές που λένε ότι σε επικοινωνιακό επίπεδο θα έπρεπε να είχε προβάλλει πιο πολύ τις διαφορές στις θέσεις της ΝΔ με αυτές του κου Λοβέρδου και του ΠΑΣΟΚ στα μεγάλα ζητήματα  που έγινα σημεία αιχμής μεταξύ κυβέρνησης, γιατρών, φαρμακοποιών και εταιριών.
Το «διαβατήριο» λοιπόν μπορεί να φτάσει για αντίστοιχη θέση ενώ για την κορυφαία θέση  δεν αποκλείεται η έκπληξη. Για αυτό αναζητήστε έτερο εξωκοινοβουλευτικό γαλάζιο στέλεχος,  με την ιατρική ιδιότητα δεδομένη και με εμπειρία διοίκησης. Τώρα αν η έκπληξη είναι ακόμα μεγαλύτερη και από τους γιατρούς περάσουμε στους φαρμακοποιούς και εδώ υπάρχουν υποψήφιοι με πρώτο… τον δεύτερο αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας, αλλά δεν σταματάμε εδώ!. Η πιθανότητα να πάμε σε διαχειριστή τεχνοκράτη δεν είναι αμελητέα, είναι πιθανόν επιθυμητή – αναζητείται λένε κάποιοι - αλλά η δεξαμενή των προσώπων δεν είναι πλούσια.
πηγή: healthview