Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Απειλεί κι εκβιάζει τους αγροτικούς ιατρούς ο Λοβέρδος!Το αίσχος του δεν έχει προηγούμενο!


Εκβιάζει με πλαφόν τους αγροτικούς γιατρούς. Τι λέει στην επιστολή του
Εχει ξεφύγει και κανείς δεν τον συμμαζεύει. Η ανεκδιήγητη υπουργία του θα μείνει μνημείο αναλγησίας για τους αρρώστους και εμπάθειας απέναντι στον ιατρικό κόσμο.Ηταν η σειρά των αγροτικών γιατρών να τα ακούσουν, καθώς ο ψευτόμαγκας της Αριστοτέλους, Ανδρέας Λοβέρδος  βάζει πλαφόν στον αριθμό των ασθενών που θα μπορούν να εξετάζουν και στις συνταγές που θα  χορηγούν μηνιαίως. Στην προσωπική του επιστολή  προς όλους τους αγροτικούς γιατρούς σημειώνει πως τα στοιχεία δείχνουν ότι  δεν έχουν συνετιστεί
με τα ….νέα οικονομικά δεδομένα και συνταγογραφούν αδιακρίτως.
Πάντως,  ήδη καταγράφονται δεκάδες αντιδράσεις καθώς η ιδιομορφία των αγροτικών γιατρών είναι πως σε πολλές περιπτώσεις δέχονται πιέσεις από τις κλειστές κοινωνίες της υπαίθρου ενώ ο υγειονομικός χάρτης αλλάζει άρδην τους καλοκαιρινούς μήνες και τις εορταστικές περιόδους όπου πολύς κόσμος επιστρέφει σε επαρχιακές πόλεις και χωριά .
Θαυμάστε λοιπόν την απαράμιλλου θράσους επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου προς τους αγροτικούς γιατρούς:
«Αγαπητέ/Αγαπητή
Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να γίνεις κοινωνός της πορείας της φαρμακευτικής δαπάνης στον ΕΟΠΥΥ για το πρώτο δίμηνο του 2012.
Ενώ σε επιμέρους φορείς παρατηρείται και αναγνωρίζεται σοβαρή προσπάθεια να διακρατηθεί η φαρμακευτική δαπάνη στο όριο που έχει τεθεί για το τρέχον έτος, δυστυχώς στο σύνολο των αγροτικών γιατρών, που εξυπηρετούν κυρίως άτομα που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, διαπιστώνεται υπερσυνταγογράφηση φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων. Η υπερσυνταγογράφηση αυτή αποτυπώνεται τόσο από την αυξημένη δαπάνη που αφορά μηνιαία τον ΟΓΑ όσο και από επί μέρους ποιοτικούς δείκτες όπως ο μέσος όρος συνταγής ανά γιατρό, που είναι υψηλότερος κατά 25%-30% από τον μέσο όρο συνταγής ανά γιατρό των άλλων ασφαλιστικών φορέων.
Αναμένοντας και τα αποτελέσματα του Μαρτίου 2012, θα ήθελα να σου γνωρίσω, ότι πέρα από τα τεχνικά μέσα που θα λάβω, όπως καθορισμό συνδυασμένων ορίων (πλαφόν) που θα αφορούν ανώτατο αριθμό ασθενών, ανώτατου μηνιαίου επιτρεπομένου ποσού συνταγογράφησης, ανώτατου επιτρεπομένου μηνιαίου μέσου όρου συνταγής, θα εφαρμοστούν με την μεγαλύτερη δυνατή ένταση, οι τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις που ψήφισε η Βουλή και αφορούν τις κάθε είδους ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε βάρος των γιατρών, που παραβιάζουν τους κανόνες της ορθής και χρηστής συνταγογράφησης.
Σε κάθε περίπτωση όμως διατηρώ την πεποίθηση, ότι θα γίνεις κοινωνός και συμμέτοχος της προσπάθειας που κάνει η χώρα για να μπορέσει να αποκτήσει την οικονομική της αυτοτέλεια, προσπάθεια η οποία εν τέλει αποσκοπεί στην διατήρηση του κοινωνικού κράτους.»