Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης(ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΙΝΑΠ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdDsJIWLprj8Vn5R3BU5lL60RMbnZpJPJ8KN_hmGtOedi2LhoZMIKzQ6tS-mla3y9ze-zCdZg5PQ9_WBAqFYc8K9UJXlj06cfpvCncvTeI-rt31De8Mk5w-T4MK0QRKAubLCfUkpcJOvXg/s320/kratiko+nikaias.jpgΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ
«ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»
ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ                            ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ
Προς : κκ Διοικητή και Υποδιοικητή
            ΕΚΑΒ                                                                   ΕΠΕΙΓΟΝ
            ΕΚΕΠΥ
            2η ΥΠΕ (κ. Διοικήτρια, κκ Υποδιοικητές)
            ΓΓ Υπ. Υγείας κ. Πολύζο
Κοιν : Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας
           Επιστημονικό Συμβούλιο
           Διευθυντές Τομέων
           Σ. Διευθυντές Τμημάτων
           Σύλλογο Εργαζομένων
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ                  28-2-12
  1. Χαιρετίζουμε την ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των συναδέλφων στην επίσχεση εργασίας για την διεκδίκηση της αποζημίωσης των δεδουλευμένων εφημεριών Δεκεμβρίου 2011.
  2. Καταδικάζουμε και καταγγέλουμε τις σπασμωδικές, παράνομες και επικίνδυνες ενέργειες της διοίκησης του νοσοκομείου (κλικ εδώ κι εδώ). Συγκεκριμένα, η διοίκηση χθες 27-2-12 με έγγραφο του υποδιοικητή προσπάθησε να επιστρατεύσει ειδικευμένους από κλινικές που δεν εφημέρευαν, ειδικευμένους από διαφορετικές ειδικότητες, ακόμα και ειδικευμένους που δεν ήταν καν στη λίστα εφημερίας ! Το έγγραφο αυτό επιστρέφεται ως απαράδεκτο. Η διοίκηση οφείλει να σταματήσει ΑΜΕΣΩΣ τις έκνομες και επικίνδυνες ενέργειες, και να κάνει το αυτονόητο : ή να πληρώσει τις οφειλόμενες εφημερίες από το ταμείο του νοσοκομείου, ή να αποσύρει το νοσοκομείο από την γενική εφημερία. Σημειώνεται πως και για τις δύο προηγούμενες γενικές εφημερίες 23-2-12 και 27-2-12 υπήρξε επίσημα έγγραφα από τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας πως δεν υπήρχαν οι αναγκαίες ασφαλείς συνθήκες για την διεξαγωγή τους, έγγραφα που οι υπεύθυνοι ΑΓΝΟΗΣΑΝ.
  3. Τα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου οφείλουν να αρνούνται να υλοποιούν έκνομες και επικίνδυνες εντολές από τη διοίκηση, και ιδιαίτερα να μην προβαίνουν σε «κλήση» συναδέλφων που δεν εφημερεύουν.
  4. Συνεχίζουμε πιο μαζικά και πιο αποφασιστικά την επίσχεση. Στην επόμενη γενική εφημερία Παρασκευή 2-3-12 συγκεντρωνόμαστε στις 7.30 πμ έξω από τα επείγοντα.
  5. Όπως είναι αυτονόητο, επισημαίνουμε πως λόγω επίσχεσης εκτελούνται μόνο οι επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις. Αναστέλλονται τα τακτικά ιατρεία.
  6. Συμμετέχουμε στην τρίωρη στάση εργασίας ΕΙΝΑΠ – ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 29-2-12, 12-3 μμ και στη συγκέντρωση 1.30 μμ έξω από τα γραφεία της ΕΕ. Επίσης στην απογευματινή συναυλία.
  7. Συμμετέχουμε στην ΓΣ της ΕΙΝΑΠ την Πέμπτη 1-3-12, ώρα 11.30 πμ στο Νοσ. «Σωτηρία».
  8. Οι υπεύθυνοι του ΕΚΑΒ, του ΕΚΕΠΥ και του υπουργείου πρέπει να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες και να αποσύρουν το νοσοκομείο από τη γενική εφημερία 2-3-12.