Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Επίσχεση εργασίας στο νοσοκομείο Κιλκίς!

Επίσχεση εργασίας στο νοσοκομείο ΚιλκίςΑπό την ερχόμενη εβδομάδα γιατροί κι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Κιλκίς προχωρούν σε επίσχεση εργασίας. Αυτό σημαίνει θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, ωστόσο θα παρέχεται και δωρεάν περίθαλψη σε όσους τη χρειάζονται.
Η απόφαση ελήφθη από τη Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, οι οποίοι ζητούν την πλήρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και την επάνοδο των αποδοχών τους στα επίπεδα πριν από την τρόικα.
«Καταλαμβάνουμε το δημόσιο νοσοκομείο μας και το
θέτουμε υπό τον άμεσο και πλήρη έλεγχό μας. Το γενικό νοσοκομείο Κιλκίς πλέον θα αυτοδιοικείται, και το μόνο αρμόδιο όργανο λήψης αποφάσεων διοικητικού περιεχομένου θα είναι η γενική συνέλευση των εργαζομένων σε αυτό», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.
Παράλληλα τονίζουν ότι τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα συνελεύσεων του νέου κτιρίου του νοσοκομείου, θα γίνει νέα γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων.
Σκοπός είναι να καθοριστούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για να υλοποιηθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο η κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών και να εφαρμοστεί με επιτυχία το αυτοδιοίκητο του ιδρύματος, αρχής γενομένης από την ημέρα εκείνη. Η γενική συνέλευση θα γίνεται καθημερινά και θα είναι το κυρίαρχο όργανο για τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης αφορά τους εργαζομένους και τη λειτουργία του νοσοκομείου».