Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η δική μας απάντηση στα "διλήμματα"... του Γ.Καλλιάτσου

http://www.hellinon.net/parallila/wp-content/uploads/2011/10/12251770082.jpgΤο 1940 καποιοι προτιμησαν την πεινα,την ταλαιπωρια στα βουνα ,ακομα και την εκτελεση.Προτιμησαν να δουν συγγενεις και φιλους να πεθαινουν απο την πεινα και οι ιδιοι να πολεμουν.Θα μπορουσαν να πουν ναι στα σχεδια του αξονα και να περασουν την τετραετια ευνοημενοι αλλα ξεφτιλισμενοι.
Μερικες χιλιαδες χρονια πριν καποιοι δεν δεχθηκαν επισης τελεσιγραφα απο τους πανισχυρους τοτε Περσες και θυσιασαν
τις ζωες τους στο ονομα της αξιοπρεπειας και της ελευθεριας.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΩΝΑΖΑΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΧΩΡΕΣ.
ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΩΣ ΑΣΥΜΒΙΜΒΑΣΤΟΙ.ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ.
70 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Η ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΙΑΚΟΣΟΥΣ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ ΑΚΟΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΝ?ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ 400 ΕΥΡΩ ΣΚΥΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ?
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ.
ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ.ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ.ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ .
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΕΜΑΤΗ ΧΛΙΔΑ,ARMANI,CLUBBING KAI EKΔΡOMEΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΥΣΚΟΛΑ,ΠΕΙΝΑΣΑΝ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ.