Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Κατσέλη: «Δεν θα ψηφίσω μείωση μισθών».


Κατσέλη: «Δεν θα ψηφίσω μείωση μισθών» Αιχμές άφησε στη συνεντευξή της στον real fm 97.8 η Λούκα Κατσέλη για την τρόικα και το αίτημα μείωσης των μισθών.
Η πρώην υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για «ιδεοληψίες» ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να ψηφίσει οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που θα προβλέπει μείωση μισθών και καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Μάλιστα η υπουργός αποκάλυψε ότι η τρόικα είχε ξαναβάλει στο τραπέζι αυτό το θέμα όταν η ίδια ήταν στο υπουργείο Εργασίας. «Μου κάνει εντύπωση που το βάζουν πάλι στο τραπέζι όταν κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο μεσοπρόθεσμο» σημείωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «έχουμε μπει σε μία επικίνδυνη ατραπό»,

Η κ. Κατσέλη, εκτίμησε ότι μία τέτοια κίνηση θα έφερνε μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία, χειρότερη ανισοκατανομή κατά των ευάλωτων ομάδων αλλά και χάσμα με τους κοινωνικούς μας εταίρους ενώ θα είχε επιπτώσεις και στη «ζούγκλα που υπάρχει στην αγορά».

Η πρώην υπουργός για τα δυο χρόνια ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ελήφθησαν δύσκολες αποφάσεις που απέτρεψαν τη χρεωκοπία, ενώ στήθηκε ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός για τη στήριξη της χώρας και της ευρωζώνης.

«Αγωνίστηκα και αγωνίζομαι για μία δίκαιη κατανομή των βαρών και για να μην καταπατηθούν βασικά εργασιακά δικαιώματα» πρόσθεσε.

Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι οι εκλογές δεν θα λύσουν το πρόβλημα γιατί όποια κυβέρνηση και εάν εκλεγεί θα έχει να αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα. «Θα πρέπει να μαζέψουμε τα καλύτερα στελέχη και από την κοινωνία για να προχωρήσουμε σε ορισμένα βασικά πράγματα» τόνισε η κ. Κατσέλη προειδοποιώντας ειδικά για τις αποκρατικοποιήσεις γιατί όπως είπε δεν πρέπει να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και «κάποιοι να γίνουν πλούσιοι»...


Νωρίτερα η κυρία Κατσέλη με δηλώσεις της στο Ράδιο 9 διευκρίνισε ότι η τρόικα βάζει στο τραπέζι το θέμα της συλλογικής σύμβασης για να «πάρει τελικά την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων», εκτίμησε η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη.