Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Τι έλεγε με τους αγανακτισμένους στο twitter εν μέσω ξύλου ο Βενιζέλος!

venizelos
Οταν τα μεγαλοστελέχη του πολιτικού συστήματος πληροφορήθηκαν πως υπάρχει στο Διαδίκτυο κάτι που λέγεται Twitter, πρέπει να νόμιζαν ότι είναι κάτι σαν ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων για να αναρτούν δελτία τύπου και να κάνουν το λαό να σαστίζει και να τους προσκυνά.
Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι εν μέσω της πιο βίαιης επίθεσης που έχει εξαπολύσει ποτέ η ελληνική αστυνομία εναντίον των πολιτών, υπήρξαν στελέχη της κυβέρνησης που ανάρτησαν τις πιο άστοχες περιαυτολογίες. Ούτε ήταν έκπληξη οι μαζικές αποδοκιμασίες που ακολούθησαν από το διαδικτυακό κοινό.
Την γκάφα των ημερών, όμως, την έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, κι ενώ οι αστυνομικοί και παρακρατικοί λυσσομανούσαν σε βάρος των διαδηλωτών, τους προσκαλούσε μέσω Twitter ως εξής: «(Προς Αγανακτισμένους) Διατύπωσα και επαναλαμβάνω την πρόσκληση ενός ουσιαστικού και
ειλικρινούς διαλόγου μαζί τους». Και παρέπεμπε στην ομιλία του λίγο νωρίτερα στη Βουλή (http://t.co/8wyieuG).
Σε αυτήν καλούσε το κοινοβουλευτικό σώμα να «συναντηθεί» με τους απλούς πολίτες και να τους δώσει την ευκαιρία να εκφραστούν. Την αγωνία του «να τους ξαναπλησιάσουμε με άλλους τρόπους» συμπλήρωνε η διαβεβαίωση «τους περιμένω και στο υπουργείο Οικονομικών (...) για να δοθούν λύσεις σε άμεσα προσωπικά, οικογενειακά προβλήματα».
Ο κόσμος που έτρωγε ξύλο λίγα μέτρα παραδίπλα δεν είχε προλάβει ακόμα να παρακολουθήσει την αναβίωση πρακτικών «Μαυρογιαλούρου». Τα αμέσως επόμενα λεπτά η ροή των αναρτήσεων στο κοινωνικό δίκτυο σημείωσε ρεκόρ αναφορών στο όνομα του υπουργού Οικονομικών. Ενδεικτικά, ο χρήστης @Antidrasex του απάντησε ειρωνικά «Κύριε @EVenizelos οι αγανακτισμένοι ακούνε το κάλεσμά σας, μόλις τελειώσουν τον ειλικρινή διάλογο με τα ΜΑΤ, αν έχουν ζήσει, θα έρθουν».
Ο δε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, παρότι τις επίμαχες μέρες απέφυγε να θυμίζει τη διαδικτυακή του ύπαρξη, δεν γλίτωσε ένα αυθόρμητο κύμα αναρτήσεων που ζητούσαν την παραίτησή του. Οπως έγραψε χαρακτηριστικά η @ElectraCV «Ω, θεοί! Οι τιμητές της δημοκρατίας και των αγώνων του λαού τώρα πνίγουν τη χώρα στο δακρυγόνο! Θαυμάστε κάτι αγωνιστές! @ch_papoutsis».