Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Δωρεάν τεστ Παπ από τα δημοτικά ιατρεία!

imagesca0suex7
Δωρεάν τεστ Παπανικολάου θα μπορούν να κάνουν οι Αθηναίες στα δημοτικά ιατρεία του δήμου της Αθήνας στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Υγείας.
Συγκεκριμένα, οι Αθηναίες ηλικίας 25 έως 65 ετών που είναι εγγεγραμμένες στα δημοτολόγια του δημου Αθηναίων θα ειδοποιούνται από τις υπηρεσίες του Δήμου για να μπορέσουν να κλείσουν ραντεβού στα δημοτικά ιατρεία ή σε
κάποια άλλη μονάδα υγείας.
Τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέδος, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης, ο υφυπουργός Υγείας κ.Μ. Τιμοσίδης και ο ειδ. Γραμματέας δημόσιας υγείας Αντώνης Δημόπουλος.
Ο υπουργός Υγείας στη συνέντευξη αναφέρθηκε και σε ένα άλλο θέμα που αφορά κυρίως την Αθήνα.: την αύξηση του Ειτζ λόγω της λαθρομετανάστευσης σε συνδυασμό με την παράνομη πορνεία και την ταυτόχρονη αύξηση της χρήσης των ναρκωτικών.
Η περιοχή γύρω από το υπουργείο Υγείας, είπε χαρακτηριστικά, είναι η έδρα της παράνομης πορνείας και συνέστησε στους Ελληνες να αποφεύγουν τη μη οργανωμένη πορνεία.
Επίσης ο κ. Α. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι στο νέο, ενιαίο ασφαλιστικό φορέα, τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), υπό την ομπρέλα του οποίου θα βρίσκονται από την 1η Σεπτεμβρίου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, πρόκειται να ενταχθούν και τα Πολυιατρεία των Δήμων.