Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Αγγειοπλαστική στεφανιαίων αγγείων σε δορυφορική σύνδεση!

Στο Διεθνές Συνέδριο των επεμβατικών καρδιολόγων, που οργανώθηκε στο Ορλάντο της Φλόριντα των ΗΠΑ (C3 Conference Summit), μεταδόθηκε δορυφορικά σε ζωντανή σύνδεση η διενέργεια δύο περιστατικών αγγειοπλαστικής στεφανιαίων αγγείων, που πραγματοποιήθηκαν στα Αιμοδυναμικά Εργαστήρια της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» της Θεσσαλονίκης από ομάδα
επεμβατικών καρδιολόγων - συνεργατών της κλινικής.
Εφαρμόστηκαν σύγχρονες πολύπλοκες τεχνικές (περιστροφική αθηρεκτομή) και χρησιμοποιήθηκαν τελευταίας γενιάς επικαλυμμένα stents.
Η έκβαση υπήρξε απόλυτα επιτυχής και τα σχόλια των Αμερικανών καρδιολόγων εξαιρετικά κολακευτικά για το επίπεδο των γνώσεων αλλά και των ικανοτήτων των Ελλήνων καρδιολόγων.
Οπως είναι γνωστό, η αγγειοπλαστική των στεφανιαίων αγγείων αποτελεί καταξιωμένη μέθοδο αντιμετώπισης της στεφανιαίας νόσου. Τελευταία μάλιστα χρησιμοποιούνται νεότερης γενιάς stents καθώς και πολύπλοκες τεχνικές, που διευκολύνουν τη θεραπεία ακόμη και των πλέον σύνθετων και τεχνικά δυσχερών περιστατικών στεφανιαίας νόσου. Πρόκειται για τομέα της καρδιολογίας που έχει παρουσιάσει αλματώδη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και δίνει ελπίδες θεραπείας σε πολλούς ασθενείς, η αντιμετώπιση των οποίων μέχρι πρόσφατα εξακολουθούσε να θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη έως και αδύνατη.