Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Στο αίμα του λαού μας σιγοβράζει η εξέγερση!....του Χρήστου Πασαλάρη



ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ να μάθετε ποιο εκπληκτικό αποτέλεσμα έβγαλε η δημοσκόπηση που έκαναν οι μαθητές μου της δημοσιογραφίας σε δείγμα 750 ψηφοφόρων, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω κείμενο, εν όψει μάλιστα μιας αυριανής μεγάλης δημοσκόπησης:
Το θέμα που έθεσαν στους πολίτες οι 70 σπουδαστές ήταν: «Διαλέξετε μία από τις ακόλουθες πέντε ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ για το άμεσο πολιτικό μέλλον της Ελλάδας:
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Η κυβέρνηση Παπανδρέου θα αντέξει έως το τέλος της τετραετίας και θα πάει κανονικά για εκλογές.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Η κυβέρνηση θα πέσει ύστερα από βίαιη λαϊκή εξέγερση, με άγνωστες συνέπειες.
ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Η κυβέρνηση θα ανατραπεί εκ των ένδον με ανταρσία αριθμού βουλευτών
της.
ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Θα πάμε για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας και για πρόωρες εκλογές.
ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Θα προκύψει «άλλη λύση» με άγνωστες εξελίξεις.
ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ αν μάθετε ότι το 31% των ερωτηθέντων είπαν ένα μελαγχολικό ΝΑΙ στην πρώτη πρόβλεψη. Οχι διότι εμπιστεύονται και συμπαθούν την κυβέρνηση Παπανδρέου (μόνον τρεις πολίτες δήλωσαν συμπάθεια) αλλά διότι δεν βλέπουν εναλλακτική λύση. «Είναι το μη χείρον και είμαστε καταδικασμένοι να την ανεχθούμε», είπαν πολλοί.
Εφιαλτικό, όμως, είναι το ποσοστό εκείνων που προβλέπουν «λαϊκή εξέγερση». Ξεπερνά το 28%, συνεχώς μεγαλώνει και φουσκώνει ιδιαίτερα στις νεαρές και στις προχωρημένες ηλικίες, δηλαδή στους σπουδαστές, στους νεαρούς άνεργους και στους συνταξιούχους.
ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ έρχεται η πρόβλεψη για ανατροπή της κυβέρνησης εκ των έσω, με 24%. Το ποσοστό αυτό προστιθέμενο στο 28% της λαϊκής εξέγερσης κάνει μια συμπαγή αντικυβερνητική πλειοψηφία, πάνω από 52%, που αυξάνεται σημαντικά με μονάδες από τις άλλες τρεις προβλέψεις.
Το απολύτως βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση της τροϊκανής κατοχής δεν έχει ούτε στοιχειώδη λαϊκή στήριξη, πράγμα που πιστοποιούν τόσο οι επίσημες σφυγμομετρήσεις, όσο και οι μυστικές που παραγγέλλουν κατά καιρούς τα κόμματα. Ακόμη και οι σκληρότερες δικτατορικές και κατοχικές κυβερνήσεις δεν γνώρισαν τόσο βαθιά λαϊκή αποστροφή όσο η σημερινή του κ. Παπανδρέου, χωρίς, όμως, να την επωφελείται η αξιωματική αντιπολίτευση.
Θα ειπούν τώρα οι φίλοι αναγνώστες: «Ε, τι μας τα λες όλα αυτά σήμερα; Τα ξέρουμε, τα ζούμε, τα νιώθουμε… Το παρακάτω πες μας. Τι κάνουμε από εδώ και εμπρός; Πάμε για… “400 χρόνια” σκλαβιάς, με… Πασάδες και Τροϊκάδες στον σβέρκο μας; Ή πάμε για αντίσταση σαν εκείνη του “1941-45” με γενναίους μπροστάρηδες όπως ο Σάντας, ο Γλέζος, η Καραγιάννη και χιλιάδες άλλοι;
ΠΑΜΕ ΜΗΠΩΣ για έναν φωτισμένο επαναστάτη ηγέτη, όπως ο Καποδίστριας, ο Τρικούπης και ο Βενιζέλος που προέκυψαν από ανάλογες “πτωχεύσεις” και μας έβγαλαν παλικάρια; Ή μήπως για αιώνια υποταγή στους δανειστές που μας θέλουν άβουλους υπηρέτες στη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη;».
Ενα είναι απολύτως βέβαιο: στο αίμα του λαού μας σιγοβράζει η εξέγερση!.. Το σημερινό 28% του δείγματος μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Πριν από τη λήξη της τετραετίας θα γίνει πλειοψηφικό και θα έχει βρει τον εκφραστή-αρχηγό του. Μπορεί να φοράει δίκοχο ή ράσο ή… σεμνό και ταπεινό κουστούμι. Μπορεί να κρατάει αρρενωπή πένα ή να είναι μια σοφή γυναίκα ή ένα κρυφό ταλέντο της τέχνης. Το σίγουρο είναι ότι ο επαναστάτης ηγέτης θα φανεί. Η πατρίδα κοιλοπονάει. Δεν θα ησυχάσει αν δεν τον γεννήσει… Τον περιμένουμε!..