Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΟΠΑΔ: Πότε θα εξοφληθούν οι οφειλές προς τους γιατρούς!

Σε διάστημα ενός μήνα, θα πληρωθούν στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ περίπου 80 εκατομ. ευρώ ενώ την προηγούμενη εβδομάδα πληρώθηκαν από το Ταμείο 25 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΟΠΑΔ μετά την απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.) για αναστολή της επί πιστώσει διενέργειας ιατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων σε ασφαλισμένους του δημοσίου.
Ο ΟΠΑΔ ανακοίνωσε ακόμα ότι από την έρευνα που έκανε την Πέμπτη,πρώτη μέρα της κινητοποίησης των γιατρών, προκύπτει ότι το 79% των ερωτηθέντων συμβεβλημένων με τον ΟΠΑΔ ιατρών εξυπηρετούν κανονικά τους ασφαλισμένους σύμφωνα με τη σύμβαση.
«Παρ’ όλα αυτά, αναφέρεται στην ανακοίνωση του
ΟΠΑΔ, προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων μας, τους συστήνουμε να ζητούν ενημέρωση από τον ιατρό πριν το προκαθορισμένο ραντεβού για το αν θα τους εξυπηρετήσει με τη μέχρι τώρα διαδικασία, ή σκοπεύει να απαιτήσει πληρωμή για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τους ίδιους τους ασφαλισμένους.
Ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ κ. Κυριάκος Σουλιώτης σημειώνει ότι από το Δ.Σ. του ΟΠΑΔ
αποφασίστηκε στις 2/3/2011 η ριζική αλλαγή του τρόπου πληρωμής των ιατρών, προκειμένου να μην παρατηρούνται στο μέλλον φαινόμενα καθυστερήσεων λόγω της γραφειοκρατίας, ενώ αναφέρει ότι τον τελευταίο μήνα περίπου 500 γιατροί έκαναν αίτηση για σύμβαση με τον ΟΠΑΔ.
Τέλος ο κ. Κ. Σουλιώτης επισημαίνει ότι έχει προσκαλέσει σε διάλογο τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση εκ μέρους των γιατρών.