Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Μαθήματα δημοσιογραφίας από τον Πεταλωτή!

petalotis.jpg
Την γκάφα της Αστυνομίας, έτσι τουλάχιστον έγινε αντιληπτό από τους περισσότερους, εκτός ίσως από την κυβέρνηση και τον κ. Πεταλωτή, με τα λάθος στοιχεία σχετικά με την Γερμανίδα που συνελήφθη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, επιχείρησε σήμερα η κυβέρνηση να αποδώσει στην προσπάθεια των δημοσιογράφων να βγάλουν είδηση.
Ο κ. Πεταλωτής συνέστησε στους δημοσιογράφους προσοχή και σεβασμό στους συμπολίτες μας, διαβάζοντας παράλληλα μια σχετική ανακοίνωση του
υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Πεταλωτής δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για το θέμα εκείνος αρκέστηκε στο να παραπέμπει στην ανακοίνωση του Υπουργείου.
Καλά τα μαθήματα δημοσιογραφίας του κ. Πεταλωτή, αλλά θα πρέπει να δει και το θέμα συντονισμού των υπηρεσιών καθώς η σχετική ενημέρωση έγινε, σαφώς άτυπη μεν, αλλά από το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας.
Αν οι δημοσιογράφοι δεν ενημερωθούν από τέτοιες πηγές, τότε άραγε πού πρέπει να ενημερωθούν για να κάνουν το ρεπορτάζ τους και να είναι σίγουροι ότι έχουν σωστά στοιχεία; Η διασταύρωση της είδησης είναι σαφώς κανόνας. Ιδιαίτερα όταν η πηγή σου δεν είναι αμφιλεγόμενη.