Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Σημεία και τέρατα για τα ελληνικά Swaps!



simitis_george.jpg
Μπροστά στο ενδεχόμενο της πλήρους απαξίωσης από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία βρίσκεται πλέον η Ελλάδα μετά τη μήνυση που υπέβαλε το πρακτορείο Bloomberg κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επειδή αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία σχετικά με τα ελληνικά swaps τα οποία η Ελλάδα εξέδιδε από το 2001 αποκρύπτοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο τα πραγματικά μεγέθη του Ελλείμματος και του Χρέους.
Η Ευρωπαϊκή στατιστική αρχή ανέφερε τον Νοέμβριο ότι τα swap's επιβάρυναν
το δημόσιο χρέος κατά 5,3 δις ευρώ αλλά δεν έδωσε άλλα στοιχεία για να μην θίξουν περαιτέρω την εικόνα της χώρας στις αγορές.
Το Bloomberg κατηγορεί τον Τρισέ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι εσκεμμένα δεν δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που διαθέτει για τα ελληνικά swaps από το 2001 και τούτο γιατί αν το έκανε θα τίναζε στον αέρα το οικοδόμημα της νομισματικής ενοποίησης και του ευρώ.
Ο Τρισέ ανέφερε στην επιστολή του προς το πρακτορείο ότι τα έγγραφα χρησιμοποιήθηκαν για τη λήψη αποφάσεων, προσθέτοντας ότι είναι πλέον χρονικά ξεπερασμένα και θα μπορούσαν να παραπλανήσουν τους επενδυτές.
Στην Αθήνα τα επιτελεία των κομμάτων παρακολουθούν τις σοβαρότατες αυτές εξελίξεις χωρίς να παρεμβαίνουν γιατί αν το Bloomberg επιμείνει και με άλλα ένδικα μέσα, τότε η Ελλάδα κινδυνεύει να τεθεί εκτός ΟΝΕ αφού θα αποκαλυφθεί το μέγεθος της απάτης εκείνης της περιόδου για την ένταξη της στο ευρώ.
Γι΄ αυτό και ο Παπανδρέου δεν θέλει να γίνει εξεταστική στην Οικονομία από το 2001. Φοβάται ότι θα δουν το φως της δημοσιότητας σημεία και τέρατα.
Πατήστε και εδώ για σχετικό άρθρο: pisoporta.wordpress.com