Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Συνέντευξη Λοβέρδου στον Real,τι ειπε για τα φαρμακεία!

loverdos_01.jpg
O Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε σημερα στον Real fm και εκανε αναφορά και στο άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών.Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Υγείας:
Για το άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών:
«Πρέπει να ανοίξει, με τις ιδιαιτερότητες που έχει και συμφωνούμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν είναι δυνατόν να έχουμε 12.000 φαρμακεία ... να σκεφτείτε ότι στο Βέλγιο με ίδιο πληθυσμό έχουν 6.000 και θεωρούνται πολλά, 12.000 εμείς δεν χρειαζόμαστε άλλα ...άρα η λεγόμενη απελευθέρωση του φαρμακευτικού επαγγέλματος σημαίνει άλλα πράγματα και όχι τις άδειες χωρίς κανένα περιορισμό».
Ο υπουργός διευκρίνισε πως απελευθέρωση σημαίνει: « Κατ΄αρχάς θα μειωθεί το κέρδος από το 23,5% που είναι σήμερα και συμφωνήσαμε με τους φαρμακοποιούς και συζητάμε τώρα τα ποσοστά ότι η μείωση του κέρδους θα γίνει μέσα από τη θεσμοθέτηση της επιστροφής .
Το κάθε φαρμακείο ανάλογα με το τι του χρωστάει το κάθε ταμείο και σε σχέση με το τζίρο που κάνει θα επιστρέφει. Αυτό το συμφωνούμε έχουμε μια μικρή διαφωνία στα ποσοστά, θα βρούμε λύση».
« Προτείναμε να ανοίγουν το Σάββατο... θα τα βρούμε, ακόμα προτείναμε να μας δώσουν ένα ισοδύναμο με την απελευθέρωση και βάλαμε στο τραπέζι εισαγωγικά το θέμα της κληρονομικότητας των αδειών δεν φάνηκε να το δέχονται».
Παράλληλα ο Υπουργός Υγείας υπερτόνισε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πωλούνται φάρμακα στα Σούπερ Μάρκετ.