Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Υπ. Υγείας: Το δ.σ. του Ερρ. Ντυνάν δεν αποφάσισε την πώληση του νοσοκομείου

dynan
Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί με την πώληση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.
Μετά την ξαφνική ανακοίνωση του προέδρου του δ.σ. του νοσοκομείου κ. Ανδρέα Μαρτίνη ότι «το διοικητικό συμβούλιο αποδέχτηκε την πρόταση και χορήγησε δικαίωμα αποκλειστικότητας έως τις 20 Ιανουαρίου 2011 προκειμένου το Ιατρικό Αθηνών και ο στρατηγικός εταίρος του, Asklepios Kliniken, να συγκροτήσουν το κατάλληλο επενδυτικό σχήμα και να υποβάλουν αξιόπιστη προσφορά εξαγοράς του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ», το υπουργείο Υγείας με σημερινή του ανακοίνωση αλλάζει την κατάσταση.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι «σχετικά με την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κ. κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη και Παναγιώτη Λαφαζάνη προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διευκρινίζουμε ότι σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού «Ερρίκος Ντυνάν» ουδέποτε αποφάσισε την πώλησή του».
Το υπουργείο Υγείας επικαλείται πληροφορίες, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν οκ. Α. Μαρτίνης ενήργησε από μόνος του ή αν υπήρξε κάποια σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου που όμως να μην οδηγεί στην πώληση του νοσοκομείου.