Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Το κοινωνικό επίπεδο και οι διάφορες μορφές καρκίνου!

cancer-stop
Άτομα με οικονομική άνεση που μένουν σε ακριβές περιοχές είναι πιο επιρρεπή στις μορφές καρκίνου του μαστού, του προστάτη και του δέρματος, ενώ όσοι μένουν σε φτωχότερες περιοχές εμφανίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο των εντέρων, της μήτρας και των πνευμόνων, σύμφωνα με την έρευνα του Ογκολογικού Συμβουλίου της Αυστραλίας.
Ο διευθυντής του Ογκολογικού Συμβουλίου Αυστραλίας Πολ Γκρόγκαν, δήλωσε ότι «τα υψηλότερα ποσοστά καρκινοπαθών στα φτωχότερα προάστια είναι κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει δεδομένου ότι εκεί ζουν άτομα τα οποία καπνίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό και δεν υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις».
Ο καρκίνος του μαστού, χαρακτηρίζεται ως καρκίνος των πλουσίων, δεδομένου ότι έχει την τάση να προσβάλει τις γυναίκες που ζουν περισσότερα χρόνια, επομένως είναι σε πλεονεκτικότερη θέση.
Επίσης, ο καρκίνος του προστάτη που παρατηρείται περισσότερο σε εύπορους άντρες, συνδέεται με το γεγονός ότι είναι μακροβιότεροι.
Ο καρκίνος του δέρματος που παρατηρείται περισσότερο σε άτομα που μένουν σε πλούσιες περιοχές, οφείλεται, σύμφωνα με τους ερευνητές, στο γεγονός ότι προτιμούν για τις διακοπές τους περιοχές με έντονη ηλιοφάνεια.