Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Δραματική αύξηση της φυματίωσης στο Λονδίνο!

lungs-examination-2
Κατά 50% αυξήθηκαν τα κρούσματα φυματίωσης στο Λονδίνο τα τελευταία δέκα χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος της ιατρικής επιθεώρησης Lancet.
To 2009 καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα της Βρετανίας 3.450 περιστατικά ( 9.000 συνολικώς σε όλη τη χώρα) ενώ το 1999 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 2.309.
«Το Λονδίνο είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της φυματίωσης» διαπιστώνουν για αυτή την πρωτιά οι ειδικοί επιδημιολόγοι. Τονίζουν μάλιστα ότι «οι αριθμοί αυτοί είναι υποτιμημένοι, διότι τουλάχιστον το 30% των κρουσμάτων δεν γίνονται γνωστά».
Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι το φαινόμενο αυτό δεν συνδέεται καθόλου με την παράνομη μετανάστευση. «Αυτή η εντύπωση, ότι την ασθένεια εισάγουν οι μετανάστες, είναι εντελώς λανθασμένη. Τα ίδια αίτια που είχαν συμβάλλει στην εξάπλωση της φυματίωσης κατά την Βικτωριανή Εποχή, ισχύουν και σήμερα: κακές συνθήκες διαβίωσης, κακή ανανέωση του αέρα σε κλειστούς χώρους, πολλοί άνθρωποι στον ίδιο χώρο» εξηγεί ο συντάκτης του άρθρου, ο δρ Αλιμουντίν Ζουμλά του University College του Λονδίνου.