Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή στον πρωθυπουργό για τα κλειστά επαγγέλματα!

farmakio2
Ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό, για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, απέστειλαν οι πρόεδροι εννέα ιατρικών και άλλων επιστημονικών φορέων.
Είναι η δεύτερη κατά σειρά επιστολή στην οποία επισημαίνεται η άρνηση της κυβέρνησης, και του ίδιου του πρωθυπουργού να συναντήσει τους φορείς, άρνηση που χαρακτηρίζεται ως «θεσμική  εκτροπή».
Στο ίδιο αυστηρό ύφος αναφέρεται ακόμη: «Όταν ο υπουργός Οικονομικών με μόνη την υπογραφή του δεσμεύει την χώρα, παρακάμπτοντας εκτελεστική, νομοθετική, ακόμη και δικαστική εξουσία, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα
συνταγματικό. Όταν ο υπουργός Οικονομικών αρνείται να συναντήσει τους προέδρους των επιστημονικών φορέων για θέματα που σχετίζονται με την φύση και υπόσταση του επαγγέλματος - λειτουργήματός τους, τότε έχουμε ισοπεδωτική και απαξιωτική συμπεριφορά, που χαρακτηρίζει τον ίδιο τον άνδρα. Όταν επιπρόσθετα ο ίδιος παραπέμπει για τόσο σοβαρά θέματα σε παρατρεχάμενούς του, που εναλλάσσονται στο ψεύδος και στην οίηση, τότε κάτι τελείως σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του υπουργείου Οικονομικών. Πόσο μάλλον όταν με υπογραφές των δύο νομικών συμβούλων και του ίδιου του υπουργού, "αμετάκλητα και άνευ όρων" παρεδόθη η εθνική κυριαρχία, κατά τρόπο αντισυνταγματικό και παράνομο, για το οποίο ανακύπτουν τεράστιες ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν».
Οι εκπρόσωποι των φορέων στρέφονται και κατά των μέσων επικοινωνίας, με αναφορές σε «κατευθυνόμενα δημοσιεύματα» και «ελλειμμα ορθής και αντικειμενικής πληροφόρησης».
Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι: της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών και της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών.