Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Έως τις 15 Ιανουαρίου η εξόφληση των προμηθευτών με 1,150 εκατ. ευρώ.

work-in-hospital_5
Το αργότερο έως τις 15 Ιανουαρίου θα εξοφλήσει το υπουργείο Υγείας το χρέος των 1,150 εκατ. ευρώ προς τους προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων, αλλά για το υπόλοιπο χρέος των 300 εκατομμυρίων ευρώ οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές κατέληξαν σε αδιέξοδο και ίσως η διαφωνία να λυθεί στα δικαστήρια.
Στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των προμηθευτών με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, σημείο αιχμής
ήταν η εξόφληση του υπόλοιπου χρέους για το οποίο η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους προμηθευτές έκπτωση της τάξης του 20%,καθώς όπως είπε ο κ. Α. Λοβέρδος «δεν μπορούμε να σας δώσουμε το υπόλοιπο χρέος».
Οι προμηθευτές ωστόσο αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην έκπτωση αυτή και η απάντηση του υπουργού Υγείας ήταν ότι «αν δεν μας κάνετε έκπτωση, τότε δεν θα μπορέσουμε να σας εξοφλήσουμε και τη λύση θα τη δώσει η Δικαιοσύνη».
Οκ. Α. Λοβέρδος σημείωσε προς τους προμηθευτές ότι «αν στις αρχές του 2011 εξασφαλισθούν 250 εκατομμύρια ευρώ από την περιστολή των δαπανών και την έγκαιρη εξόφληση των νέων προμηθειών, τότε δε θα χρειαστεί να καταφύγουμε στη λύση της ανάθεσης των προμηθειών σε ιδιωτική εταιρεία.
Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμα ότι έχει τη ρητή δέσμευση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για άμεση εξόφληση των προμηθειών σε πραγματικό χρόνο, μέσα σε 45 ημέρες από τον Ιανουάριο του 2011