Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ?


Μείωση των κερδών της φαρμακοβιομηχανίας ζήτησε ο υπουργός Εργασίας, προκειμένου να μπει τάξη στη φαρμακευτική δαπάνη.Το πως θα γίνει αυτό δεν το είπε, οπότε το όλο θέμα ανασύρεται για λαική κατανάλωση.

Μάλιστα, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε στην παρούσα φάση ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία «ψυχορραγούν».

Τα παραπάνω συζήτηθηκαν σε σύσκεψη που είχε ο υπουργός Εργασίας με τους φαρμακοβιομήχανους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ζήτησε ρητά από τους επιχειρηματίες να μειώσουν τα κέρδη τους.

«Σας ζητάμε να μειώσετε τα κέρδη σας. Δεν θεωρούμε κακή την επιχειρηματικότητα, αντιθέτως. Όμως υπάρχει κι ένα όριο. Θα μειώσουμε τη φαρμακευτική δαπάνη. Για την αύξησή της δεν υπάρχουν χρήματα. Το σύστημα, αν συνεχίσει έτσι, οδηγείται σε ξέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η πλειονότητα των φαρμακοβιομηχάνων διαφωνεί με την επίπεδη μείωση των τιμών των φαρμάκων, που επιβλήθηκε πρόσφατα με το νέο δελτίο τιμών.

Ήδη έγιναν οι πρώτες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενώ άρχισαν και οι αποσύρσεις σκευασμάτων από την αγορά.

Κανείς όμως δεν τόλμησε να πει πως διαρκώς αυξάνεται η φαρμακευτική δαπάνη τα τελευταία χρόνια.Κανείς δεν λέει ότι κανείς πλέον λόγω της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης δεν αγοράζει φάρμακα χωρίς να καταφεύγει στο ασφαλιστικό του ταμείο για συνταγογράφηση.Κανείς δεν βρίσκει τρόπους να χτυπηθεί η πολυφαρμακία από γιατρούς και ταμεία...Περιμένετε κ.Λοβέρδο με κραυγές να σταματήσουν οι φαρμακοβιομήχανοι να κερδίζουν χρήματα!Που ζείτε? Βαρεθήκαμε να ακούμε επικοινωνιακούς χειρισμούς και παρεμβάσεις σε δελτία ειδήσεων...Κάντε επιτέλους κάτι και αφήστε τα πράσινα κανάλια που πρόθυμα σας φιλοξενούν για να σας εκθέτουν!