Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Χωρίς περικοπές οι εφημερίες.

(ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

Εξαιρούνται οι εφημερίες των γιατρών και οι υπερωρίες του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του ΕΣΥ, από την παρακράτηση του 10% που ισχύει για τα επιδόματα.

Όπως δήλωσε χθες στη Βουλή, η υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών η σχετική εγκύκλιος. Η υπουργός τόνισε πως η σχετική απόφαση ελήφθη προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά το 2010, το πρόγραμμα εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία.

Ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ήδη υπογραφεί η απόφαση για καταβολή 36 εκατ. ευρώ για εφημερίες του περασμένου Δεκεμβρίου, ενώ εκδόθηκε και ένταλμα πληρωμής των υπολοίπων ποσών των προηγούμενων μηνών. Εν τω μεταξύ, συναντήσεις με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων και με αντιπροσωπία της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού είχε χθες η ηγεσία του υπ. Υγείας.

Η υπουργός δεσμεύτηκε για τη συνέχιση του διαλόγου ενώ εξέφρασε τη φραστική υποστήριξη στην ένταξή των εργαζομένων στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Για τις προσλήψεις δεσμεύτηκε ότι παρά το πρόγραμμα σταθερότητας θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες 3.000 θέσεις πέραν των συνταξιοδοτήσεων για το 2010.