Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Διεργασίες και ζυμώσεις ενόψει εκλογών ΙΣΑ. Δυσαρέσκεια για Πατούλη και Ανεμοδουρά από μεγάλο κομμάτι των ιατρών του χώρου της κεντροδεξιάς.



Πολυδιασπασμένη προβλέπεται να κατέβει η κεντροδεξιά στις επικείμενες εκλογές τόσο στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας όσο και στον Πειραιά αφού η παρουσία και τα πεπραγμένα των ηγετών Πατούλη και Ανεμοδουρά, στις προηγούμενες εκλογές των συλλόγων με τη σημαία της ΔΗΚΙ φαίνεται ότι εχει δυσαρεστήσει μεγάλο κομμάτι των ιατρών που τους είχαν υποστηρίξει στο παρελθόν. Είναι αλήθεια ότι οι γιατροί κυνηγήθηκαν και στοχοποιήθηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά όσο κανείς άλλος κλάδος, ενω οι αντιδράσεις και οι ενέργειες των ηγετών του συνδικαλιστικού κινήματος σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις στεφθηκαν σε μεγάλο βαθμό με αποτυχία, στο να προασπίσουν τα δίκαια και τα συμφέροντα του κλάδου, τόσο σε επίπεδο ιατρών του ΕΣΥ όσο και των ελευθεροεπαγγελματιών συναδέλφων τους. Έτσι φαίνεται ότι σιγά σιγά το κύμα δυσαρέσκειας και η κριτική γιγαντώθηκε.
 Μάλιστα είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό της κατάστασης, ότι στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΟ Ιατρών στη Συγγρού, η οποία έγινε μεταξύ συγγενών και φίλων στα γραφεία του κόμματος της ΝΔ, για πρώτη φορά δεν έγιναν εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΗΚΙ στον ΙΣΑ,και
προσχηματικά αποφάσισαν ότι θα κατέβει βάσει "εθιμοτυπικού δικαίου" και πάλι επικεφαλής ο νυν πρόεδρος κ. Πατούλης, ο οποίος είναι και δήμαρχος Αμαρουσίου ενώ φημολογείται και πιθανή υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΚΕΔΚΕ. Η κριτική που ασκείται και από κομματικά στελέχη της ΝΔ για τον κ.Πατούλη είναι έντονη σε πολλά θέματα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που δεν ξεχνούν ότι κόντραρε σκληρά τον πρώην υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη στη μεταρρύθμιση για τους ιατρούς του ΙΚΑ και το ΠΕΔΥ, ενώ τώρα καλεί σε συστράτευση τους κεντροδεξιούς συναδέλφους του, επικαλούμενος το "παραταξιακό καλό". Μετά και από την εξέλιξη αυτή ήδη φημολογείται εκτός του γνωστού και ήδη υπάρχοντος σχήματος του Γ.Ελευθερίου ΝΙΚΙ-ΙΣΑ, ότι θα κατέβει και σχήμα από τα παλιά στελέχη της παράταξης της Νεάς Προοπτικής στην Ιατρική Αθηνας (παράταξη της πάλαι ποτέ Πολ.Ανοιξης) καθώς παρατηρείται έντονη κινητικότητα από τους κ.κ Λέκκα, Σιάσο και Πλαστήρα, ενώ δεν αποκλείεται να κατέβει σχήμα και από το χώρο του ΛΑΟΣ. Η πολυδιάσπαση αυτή δημιουργεί νέες ισορροπίες και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι αντίκτυπο θα έχει και στο μέτωπο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Στο μέτωπο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά υπάρχουν επίσης ζυμώσεις και εκκολάπτονται νέα σχήματα, και σύντομα θα σας έχουμε νέα και ειδήσεις.