Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

"Αρρυθμίες" στις εφημερίες λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων

«Αρρυθμίες» στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων προκαλεί η μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών. Ήδη νοσοκομειακοί γιατροί προσανατολίζονται σε ...αποχή από το πρόγραμμα εφημεριών ενώ σχεδιάζουν και αγωγές κατά των διοικήσεων των νοσοκομείων.
Σύμφωνα με στοιχεία νοσοκομειακών γιατρών, εκκρεμεί η πληρωμή των εφημεριών του Δεκεμβρίου, δεν αποζημιώνονται οι πρόσθετες και υπάρχουν οφειλές του 2012.
Πιο αναλυτικά, για τις πρόσθετες εφημερίες νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν ότι από τον Φεβρουάριο του 2013 σχεδόν στα μισά νοσοκομεία της χώρας (στο λεκανοπέδιο τα 3 νοσοκομεία του Πειραιά Νίκαια, Τζάνειο, Μεταξά και επίσης Αττικό, Ευαγγελισμό, ΚΑΤ και πολλά μικρότερα) οι αντίστοιχοι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου (πάρεδροι) έχουν σταματήσει να εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμών επικαλούμενοι διάφορα διαδικαστικά προσχήματα.

Όσον αφορά τις τακτικές εφημερίες, οφειλόμενα του 2012 δεν δόθηκαν ενώ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις (π.χ. γιατροί προερχόμενοι από τα νοσοκομεία του ΙΚΑ που μετακινήθηκαν στους «Αγ. Αναργύρους»), που έχουν μείνει απλήρωτοι για πάρα πολλούς μήνες.

Επίσης, ενώ τα ποσά του Δεκεμβρίου 2013 είχαν εκταμιευτεί, το υπουργείο οικονομικών τα … πήρε επικαλούμενο λήξη του οικ. Έτους στις 31/12/13 και έκτοτε … αγνοείται η τύχη τους.