Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Κατα τον πρόεδρο του ΠΙΣ κ.Βλασταράκο για όλα φταίει ο κ.Ελευθερίου!

Αθήνα 18.2.2013 

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΙΣ
Αποτελεί πάγια αρχή να μην απαντώ σε κριτικές, επισημάνσεις, παρατηρήσεις, έστω και αν αυτές απέχουν από την αλήθεια ή την πραγματικότητα. 

Επειδή όμως ενημερωτικά σημειώματα κατ'επανάληψη, της επονομαζόμενης Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς υβριστικούς και συκοφαντικούς για το πρόσωπο μου, όπως και με το ημερομηνία 18/2/2013 σημείωμα, έχω να παρατηρήσω τα κάτωθι: 
Ως Πρόεδρος του Π.Ι.Σ υπερασπίστηκα στην τελευταία Γενική Συνέλευση τις πάγιες θέσεις του Π.Ι.Σ. για εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, με κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή, που να συμπεριλαμβάνει όλους τους ασκούντες ελεύθερο επάγγελμα εξωνοσοκομειακούς ιατρούς. Το Δελτίο Τύπου της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ (υπό ημερομηνία 15/9/2011), εξεδόθη μετά την
συνάντηση της εκτελεστικής γραμματείας της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ της 14/9/2011, με την Διοίκηση του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ. 
Οι θέσεις της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ που αναφέρονται στο δημοσίευμα, διατυπώθησαν μέσα από τις πάγιες αρχές του Π.Ι.Σ. να συμπεριληφθούν και οι ιατροί του ΙΚΑ, στο ενδεχόμενο συλλογικής σύμβασης εργασίας, κατά την άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματος στα ιατρεία τους. 
Υπενθυμίζουμε ότι και στην Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ τον Νοέμβριο του 2011, επαναδιατυπώθηκε η θέση του Π.Ι.Σ. για εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, που να συμπεριλαμβάνει το σύνολο των ασκούντων ελεύθερο επάγγελμα ιατρών. 
Οι ιατροί που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, με αίτηση-δήλωση, μέσα από πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ τέλος Δεκεμβρίου 2011, προσέφεραν τις υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς προηγούμενη συλλογική σύμβαση και παρά τις αποφάσεις του Π.Ι.Σ. και των Ιατρικών Συλλόγων. 
Επίσης σκόπιμο είναι να ενημερώσω ότι, η πρόταση η οποία διατυπώθηκε στην Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ. την 9/2/2013, με αναφορές από πολλά μέλη της Γεν.Συνέλευσης, προήλθε και κατετέθη μέσα από τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας και με τη συναίνεση του προέδρου του ΙΣΑ, στον οποίο ο εν λόγω εκπρόσωπος της Ένωσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων μελών. 
Οι θέσεις του Π.Ι.Σ. για εθνική συλλογική σύμβαση κατά πράξη και περίπτωση, είναι διαχρονική και αυτήν πρέπει να στηρίζουμε, άσχετα αν μας συμφέρει ή δεν μας συμφέρει, με κατανόηση στα προβλήματα της οικονομικής δυσκολίας των ιατρών, ιδιαίτερα των νέων, εάν θέλουμε να έχουμε αποτελέσματα ουσίας.
Για τις θέσεις τις οποίες διατυπώσαμε το 2011 και οι οποίες ήταν όπως προαναφέρθη, εντός των αποφάσεων του ΠΙΣ κριθήκαμε από τις εκλογές τους 2012. 
Το μίσος προφανώς του άλλοτε ένθερμου υποστηρικτή μας εκπροσώπου της Ένωσης αυτής, το οποίο πηγάζει από τα κείμενα, προέρχεται ίσως από προσωπικούς λόγους και άλλες σκοπιμότητες. 
Όσον αφορά τα περί παραιτήσεως, η θέση μου είναι πάντοτε στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ι.Σ. και της Γενικής Συνέλευσης και δεν με τρομάζουν ή αποδυναμώνουν κακοήθη δημοσιεύματα, έξω από θεσμικά όργανα και λειτουργίες.


Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. 
Μ. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ