Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αφίσα επίσχεσης Ειδικευόμενων Ιατρών Ευαγγελισμού (Σεπτέμβριος).

Η ΥΓΕΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ!

ΚΑΜΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ!
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΑ ΑΜΕΡΙΚΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!
Την ίδια ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες αναζητούν σύστημα δωρεάν δημόσιας υγείας, την ίδια στιγμή η Ελλάδα πάει να αντιγράψει το παλιό Αμερικάνικο μοντέλο
Δηλαδή: περά από τις απλές πρώτες βοήθειες δεν μας επιτρέπουν να περιθάλπουμε τους ανασφάλιστους (καθημερινά παραδείγματα τραυματιών ή πασχόντων από βαριές νόσους που δεν χειρουργούνται γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τα υλικά στο νοσοκομείο!).
Στους ασφαλισμένους δεν μας αφήνουν να επιλέξουμε την κατάλληλη θεραπεία, καθώς δημιουργούνται λίστες με ποιες εξετάσεις μπορούν να κάνουν και ποιες όχι (άσχετα με το ποιές πραγματικά χρειάζονται!), ενώ πληρώνουν όλο και με περισσότερη συμμετοχή φάρμακα τα οποία είναι μάλιστα και αμφιβόλου ποιότητας (γενόσημα που δεν έχουν ελεγχθεί – το φτηνότερο φάρμακο
κερδίζει τον διαγωνισμό).
Οι σημαντικότατες ελλείψεις σε αναλώσιμη ύλη, η αυξημένη προσέλευση στα νοσοκομεία, και η πλήρης στάση προσλήψεων προσωπικού, έχει ως αποτέλεσμα: λιγότεροι ιατροί να εξετάζουν, χωρίς υλικά και φάρμακα, περισσότερους ασθενείς!

Όπως και σε όλους τους Έλληνες, έτσι και στους Ιατρούς έχουν γίνει μεγάλες περικοπές στις απολαβές τους. Με τις νέες μειώσεις ο βασικός μισθός του Ειδικευόμενου Ιατρού μόλις θα ξεπερνά τα 800 ευρώ τον μήνα, ενώ ήδη για τις εφημερίες πληρωνόμαστε λίγο πάνω από 3 ευρώ την ώρα.
Μόνο που τις απολαβές αυτές μας τις χρωστάνε για πολλούς μήνες! Σε πολλές περιπτώσεις γίνονται αυθαίρετες περικοπές στα χρωστούμενα, ελλείψει κονδυλίων! Καμία διαβεβαίωση δεν μας προσφέρεται ότι τα δεδουλευμένα αυτά θα πληρωθούν στο ακέραιο!
Αναγκαζόμαστε δηλαδή να εργαζόμαστε, πολλές φορές για πολλά συνεχόμενα εικοσιτετράωρα, και όλα αυτά δωρεάν!

Έτσι, σαν ύστατη μορφή διαμαρτυρίας, οι Ειδικευόμενοι Ιατροί από 10/9/12 ασκούμε το νόμιμο δικαίωμά μας σε επίσχεση εργασίας για τις συνθήκες εξέτασης και νοσηλείας των αρρώστων, ενώ παράλληλα διεκδικούμε την πληρωμή όλων των μηνών που μας χρωστάνε!

Θέλουμε μαζί μας τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, τους νοσηλευτές, και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου. Μαζί να διαφυλάξουμε την υγεία και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας. Είναι δύο αγαθά που δεν μπορεί καμία κρίση να μας τα αφαιρέσει!

ΟΙ ΖΩΕΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩ!

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!
ΑΣΘΕΝΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΟΥ!

Σεπτέμβριος 2012, Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών ΓΝΑ «ο Ευαγγελισμός»