Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΠΙΣ: Δελτίο Τύπου για το ΕΤΑΑ.

Αθήνα 05-6-2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, με τους Υπηρεσιακούς Υπουργούς Υγείας - Κοιν. Αλληλεγγύης κ. Χ. Κίττα, Εργασίας - Κοιν. Ασφάλισης κ. Α. Ρουπακιώτη, τον Πρόεδρο του ΕΤΑΑ κ. Α. Ζαφειρόπουλο, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Α. Κατσίκη, τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. θ. Αμπατζόγλου, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. I. Αδαμόπουλο και τον Πρόεδρο του τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Χ. Σπίρτζη, κατορθώσαμε να αποτρέψουμε την ένταξη του κλάδου Υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ (την 1/6/2012). 
Με επιστολή - έγγραφο μας, μετά από απόφαση του Δ.Σ του ΠΙΣ που εστάλη στο ΕΤΑΑ (Α.Π.1065/9.5.2012), ζητήσαμε ως ένας από τους αντιπροσωπευτικότερους φορείς του ΕΤΑΑ, την αναστολή ένταξης του κλάδου Υγείας του, βάσει του Ν. 4075/12 (άρθρο 44). Το ίδιο ζητήθηκε και από τους άλλους Δευτεροβάθμιους φορείς των Υγειονομικών, σε απόλυτη συνεννόηση - ευθυγράμμιση μαζί μας. 
Ο Πρόεδρος του ΕΤΑΑ διαβίβασε τα έγγραφα - επιστολές μας, προς τους Υπουργούς Εργασίας - Κοιν. Ασφάλισης, για τη λήψη της σχετικής απόφασης την 31/5/2012. 
Μετά από συνεννόηση όλων των φορέων με τον Πρόεδρο του ΕΤΑΑ, ελήφθη απόφαση του ΕΤΑΑ αναστολής ένταξης του κλάδου Υγείας του στον ΕΟΠΥΥ. 
Την αναστολή αυτή υπέγραψε την 1/6/2012 και ο Υπουργός Εργασίας - Κοιν. Ασφάλισης κ. Α. Ρουπακιώτης. 
Σημαντική στην πιο πάνω απόφαση, ήταν η συμβολή των υπηρεσιακών Υπουργών Υγείας και Εργασίας κου Χ. Κίπα και Α. Ρουπακιώτη, του Προέδρου του ΕΤΑΑ κ. Α. Ζαφειρόπουλο, των Προέδρων επίσης των άλλων Δευτεροβάθμιων φορέων Π.φ.Σ, Ο.Ο.Ε, Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (επικεφαλής του συντονιστικού των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας) και του Τ.Ε.Ε. 
Ο κλάδος Υγείας του ΕΤΑΑ μέχρι τέλους του 2012, θα συνεχίσει εκτός ΕΟΠΥΥ, ο οποίος παρά τις προειδοποιήσεις μας ευρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης. 
Χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή η οποία διασφαλίζει τόσο τα δικαιώματα των συναδέλφων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όσο και τα αποθεματικά του ΕΤΑΑ από την επιχειρούμενη λεηλασία χάριν της στήριξης άλλων προβληματικών ταμείων, τομέων και κλάδων υγείας. 
Παρακαλούμε για μία ακόμη φορά, ομοψυχία και συστράτευση όλων των μελών μας (Ιατρικών Συλλόγων του ΠΙΣ) και προσοχή σε ανακοινώσεις, που δημιουργούν σύγχυση σε ρόλους, δεν ωφελούν, απεναντίας αποδυναμώνουν και ζημιώνουν την κοινή προσπάθεια όλων μας.