Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Συνάντηση Κ. Παπούλια με την Επιτροπή κατά του καπνίσματος.

no-smoking-in-restaurants
Στις ολιγωρίες και τις παλινωδίες της εκτελεστικής εξουσίας σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, σήμερα, με την Εθνική Συντονιστική Επιτροπή κατά του Καπνίσματος.
Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι ο ίδιος δεν έχει καπνίσει ούτε ένα τσιγάρο, ενώ αναφέρθηκε στο παράδειγμα των Ιταλών, ενός λαού με τα ίδια, όπως είπε, ελαττώματα και πλεονεκτήματα με τους Έλληνες, οι οποίοι αποδέχθηκαν άμεσα τα μέτρα. "Εδώ είπαμε ότι θα ζημιωνόταν δεν ξέρω ποιος, αλλά δεν σκέφτονται πόσο ζημιώνουν τον εαυτό τους", πρόσθεσε. Έδειξε δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της προσπάθειας, τα
οποία ο Πρόεδρος της Επιτροπής, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης χαρακτήρισε ευχάριστα.
Ο κ. Μπεχράκης εξέφρασε διαφορετική άποψη από αυτήν που, όπως είπε, προβάλλουν συχνά τα ΜΜΕ και τόνισε ότι "οι αριθμοί είναι πολύ θετικοί". Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε μείωση του αριθμού των καπνιζόντων κατά 4,1% και σε σύγκριση με το 2006, μείωση κατά 10%. Ο αριθμός των τσιγάρων που καταναλίσκει ο Έλληνας έχει επίσης μειωθεί σημαντικά, κατά 15% τον τελευταίο χρόνο, τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, ενώ υπάρχει μείωση της έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα σε χώρους εστίασης και διασκέδασης κατά 35%. Ο κ. Μπεχράκης ανέδειξε ακόμη την υψηλή τιμή ως παράγοντα που συμβάλλει στη μείωση κατανάλωσης τσιγάρων, ειδικά στις νεαρές ηλικίες.