Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Γ. Πατούλης - Β. Ανεμοδουρά, πρόεδροι στους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας και Πειραιά!

patoulis

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και τη νυν πρόεδρο του ΙΣΠ Βαρβάρα Ανεμοδουρά, αντίστοιχα.
Η παράταξη ΔΗ.Κ.Ι – ΙΣ.Α που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε το 51% των ψήφων των Αθηναίων γιατρών, ενώ στη δεύτερη θέση είναι η παράταξη που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Κίνηση Γιατρών (ΠΑ.Σ.Κ-Γ) με ποσοστό 11%. Επίσης, η ΔΗ.Κ.Ι πλειοψήφισε και για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ) με επικεφαλής των εκπροσώπων της παράταξης το Μιχάλη Βλασταράκο.
Η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου και η ανάδειξη του Γ. Πατούλη ως προέδρου του ΙΣΑ θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ο επικεφαλής της ΔΗ.Κ.Ι – Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων οτι: «Από σήμερα ο
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αλλάζει σελίδα. Μία νέα γενιά ιατρών που έχει οδυνηρή εμπειρία από τη διαρκή υποβάθμιση του λειτουργήματος και της αξιοπρέπειάς της από την κεντρική εξουσία αλλά παράλληλα με μακρά ιστορία κατάθεσης τεκμηριωμένων προτάσεων, αναλαμβάνει τα ηνία. Όλοι μαζί ενωμένοι, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσει ο ιατρικός κόσμος και ο Έλληνας ασφαλισμένος να επανακτήσουν τη χαμένη τους αξιοπρέπεια».
Οι εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά
Ποσοστό 65% και 10 έδρες έλαβε η ΔΗΚΙΠ στις αρχαιρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, και η επικεφαλής της παράταξης Βαρβάρα Ανεμοδουρά παραμένει στη θέση της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.
Δεύτερη δύναμη η ΠΑΣΚ με 11,5% και 2 έδρες, στην Τρίτη θέση η ΑΡΣΙ με 7,5% και 1 έδρα, η ΔΗΠΑΚ έλαβε 7,3% και 1 έδρα, ενώ 1 έδρα θα έχει στο νέο διοικητικό συμβούλιο η ΑΕΓ (5,5%).
Ο Αθαν. Γιαννόπουλος
Το αποτέλεσμα των εκλογών στους ιατρικούς συλλόγους δεν είναι καθόλου τυχαίο, αναδεικνύοντας έτσι την επικυριαρχία του προγράμματος και των αρχών της Ν.Δ. στον χώρο της υγείας , δήλωσε ο τομέαρχης υγείας της Ν.Δ. κ. Αθαν. Γιαννόπουλος.
«Δεν είναι τυχαίο  ότι αυτή τη στιγμή η ΝΔ συγκεντρώνει στον χώρο των επιστημόνων της υγείας τόσο υψηλή προτίμηση, συνεχίζει. Όπως δεν είναι και καθόλου τυχαία η καθίζηση της φιλοκυβερνητικής παράταξης στις εκλογές του ΙΣΑ, σε επίπεδα κάτω το 12%. Οι συνάδελφοι της φιλοκυβερνητικής παράταξης, λογικό είναι να πληρώνουν το τίμημα μιας αλλοπρόσαλλης, διστακτικής και αναποτελεσματικής πολιτικής που έχει οδηγήσει το ιατρικό σώμα σε αδιέξοδο. Η ΝΔ, πιστή στις αρχές της δημοκρατίας και του υγιούς συνδικαλισμού θα περιβάλλει όλους τους γιατρούς της χώρας με τιμή και σεβασμό και θα στέκεται δίπλα στην ηγεσία του ιατρικού σώματος σε κάθε λογικό και δίκαιο αίτημά της. Ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας του ιατρικού λειτουργήματος βρίσκεται πάνω από κόμματα, ιδεολογίες και παρατάξεις και τούτο είναι για την παράταξή μας θέμα αδιαπραγμάτευτο».