Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Σε απελπισία διοίκηση και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ρόδου

nosokomeio Ροδου
Στην επαιτεία στράφηκαν πλέον η διοίκηση και ο σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για να μπορέσουν, με τη συνδρομή ξενοδόχων και άλλων επιχειρηματιών, κυρίως από τον κλάδο της εστίασης, να «δανειστούν» προσωπικό για να συνδράμει στη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Σημειώνεται ότι ο όγκος εργασίας στο νοσοκομείο παραμένει σε χαμηλά επίπεδα καθώς δεν έχει
ξεκινήσει πλήρως η τουριστική περίοδος.
Τα τεράστια, χρονίζοντα προβλήματα υποστελέχωσης σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό, ιατρικό και λοιπό προσωπικό, με την πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο για τις προσλήψεις (1 προς 5), αλλά και τις εφημερίες, οδηγούν το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου αλλά και τα Κέντρα Υγείας που εποπτεύει, σε συρρίκνωση, ενώ η υπομονή των εργαζομένων στο Νοσοκομείο αλλά και των πολιτών της Δωδεκανήσου έχει πλέον εξαντληθεί.
Την Δευτέρα το πρωί ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Μ. Κόκκινος, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Λ. Καλαμάτα - Κούρτη, ο νομικός σύμβουλος των εργαζομένων κ. Γρ. Μοράρης και ο νομικοί σύμβουλοι του νοσοκομείου κ.κ. Γ. Ζερβός και Ευθ. Μπόνης ενημέρωσαν σχετικά τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ Κ. Μπούτσικο.
Με πληροφορίες από την "Δημοκρατική" Δωδεκανήσων