Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΝΔ- ΔΗΛΩΣΗ του υπεύθυνου τομέα πολιτικής ευθύνης υγείας Θ. Γιαννόπουλου σχετικά με το θέμα του ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.


    Μ. Τρίτη, 19 Απριλίου 2011
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   
    Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    «H ανεκδιήγητη εξέλιξη της υπόθεσης ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, αποδεικνύει την παντελή έλλειψη συντονισμού, τόσο του εφοδιασμού των νοσοκομείων με υλικά, όσο και της διαχείρισης των κλινών εφημερίας. Το γεγονός ότι άλλα αναγγέλλει η δοτή διοικητής του ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ με σήμα της στο συντονιστικό κέντρο και άλλα διαπιστώνει επιτοπίως δι'' εφόδου ο επίσης δοτός διοικητής της υγειονομικής
περιφέρειας, μάλλον δείχνει ότι η αριστερά αγνοεί ότι ποιεί η δεξιά στην σημερινή ομάδα που διαφεντεύει το χώρο της δημόσιας υγείας του λεκανοπεδίου.
    Λεονταρισμοί και ουδέποτε εκπληρούμενες εξαγγελίες από τα ΜΜΕ, δεν οδηγούν πουθενά και ο κ. Λοβέρδος κάποτε πρέπει να το αντιληφθεί. Τέτοια προβλήματα δεν λύνονται με το πάντα και πανταχού παρών, αλλά μονίμως κατά τα λοιπά αδρανές και άπρακτο ΣΕΥΥΠ, αλλά με σοβαρή, αξιόπιστη και αποτελεσματική άμεση εποπτεία των νοσοκομείων που καθημερινά "στενάζουν" από εγκατάλειψη.
    O νέος Αττικάρχης της Υγείας κ. Μουσιώνης καλό θα είναι να αντιληφθεί, όσο νωρίτερα γίνεται, ότι ο ρόλος του πλέον δεν είναι ούτε εκείνος του βουλευτή, ούτε του περιστασιακού "ράμπο". Οι τραγικές ελλείψεις των νοσοκομείων σε υλικά δεν αίρονται με την εντυπωσιακή εισβολή και το άνοιγμα των τελευταίων εφοδίων τους σε κοινή θέα, αλλά με σοβαρή συνέπεια λειτουργίας του δικτύου εφοδιασμού τους που κινδυνεύει από την οικονομική ασυνέπεια του κράτους.
    Ας προσέξουν οι αρμόδιοι και ιδίως οι παρακολουθούντες από τα παράθυρα των πολυτελών γραφείων τους κύριοι διοικητές των νοσοκομείων διότι έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα…».