Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Λοβέρδος: Στο ΕΣΥ το Αρεταίειο και το Αιγινήτειο.

Την πρόταση του για ένταξη των νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο στο ΕΣΥ επανέλαβε ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Παιδείας με τις διοικήσεις των δυο πανεπιστημιακών νοσοκομείων, τα οποία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, λόγω έλλειψης πιστώσεων.
Σε πρώτη φάση φαίνεται ότι οδεύει προς λύση το οικονομικό πρόβλημα των δυο νοσοκομείων, καθώς οι ειδικευόμενοι γιατροί τους θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι στον τακτικό προυπολογισμό του υπουργείου Παιδείας.
Οικονομική «ανάσα»  για τα δυο νοσοκομεία, χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θ. Σφηκόπουλος ο οποίος όμως ξεκαθάρισε ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν
συμφωνεί με την ένταξη των δυο νοσοκομείων στο ΕΣΥ, καθώς αποτελούν κληροδοτήματά του.
«Δουλεύουμε σε κοινή ατζέντα με το υπουργείο Υγείας για τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία», είπε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, επισημαίνοντας ότι λύθηκαν τα διαδικαστικά και άμεσα ζητήματα των νοσοκομείων ενώ ανακοίνωσε ότι θα γίνει αξιολόγηση τους από διεθνείς αξιολογητές με βάση τριετείς συμφωνίες.
«Δώσαμε λύσεις για το τώρα» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι «έγινε υπέρβαση των γραφειοκρατικών διαδικασιών».