Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Εμπλοκή με την εξόφληση χρεών του ΟΠΑΔ στους φαρμακοποιούς!


opad

Απλήρωτοι θα μείνουν και το επόμενο διάστημα οι φαρμακοποιοί από το Ταμείο του δημοσίου (ΟΠΑΔ) καθότι την τελευταία στιγμή προέκυψε πρόβλημα με την εκταμίευση των 100 εκατ. ευρώ που είχε ζητήσει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος από το υπουργείο Οικονομικών ώστε να αποπληρωθούν οι οφειλές από τον περασμένο Απρίλιο.
Λίγα 24ωρα πριν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά ξεκινήσουν την νέα τους κινητοποίηση, διακόπτοντας την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους τα ταμεία των οποίων χρωστούν (επτά στο σύνολο), το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους- όπως αναφέρουν
έγκυρες πληροφορίες – «μπλόκαρε» την εκταμίευση του συγκεκριμένου ποσού. Πηγές αναφέρουν ότι η εμπλοκή προκλήθηκε από το …εσωτερικό του γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με το επιχείρημα ότι ο νέος νόμος για το ΕΣΥ προβλέπει άλλη διαδικασία για την αποπληρωμή των χρεών.
Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών πάντως επισημαίνεται ότι το ζήτημα είναι γραφειοκρατικό και θα λυθεί με ειδική ρύθμιση που θα προωθηθεί μέσω του φορολογικού νομοσχεδίου.
Ωστόσο όπως αναφέρουν πληροφορίες η δυσκολία αυτή έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας η οποία ήλπιζε με τα 100 εκατ. ευρώ να εξοφλήσει τους φαρμακοποιούς ώστε αυτοί να μη διακόψουν από την ερχόμενη Τρίτη 1η Μαρτίου την πίστωση στα φάρμακα στους περίπου 1.700.000 ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος πάντως όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποί του, βρέξει χιονίσει, θα διακόψουν την πίστωση από την Τρίτη στα επτά Ταμεία ώστε έτσι να μπορέσουν να διεκδικήσουν τα περίπου 200 εκατ. ευρώ που τους χρωστούν συνολικά.