Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Χωρίς οδοντιατρική περίθαλψη οι δημόσιοι υπάλληλοι!

dentist_woman
Χωρίς Οδοντιατρική περίθαλψη μένουν ουσιαστικά οι ασφαλισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι μετά την τελευταία απόφαση του ΟΠΑΔ σύμφωνα με την οποία , το δικαίωμα της συνταγογράφησης έχουν πλέον μόνο οι συμβεβλημένοι οδοντίατροι.
Σε ανακοίνωση του, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή πλήγμα για την οδοντιατρική γιατί οι ασφαλισμένοι θα αναγκασθούν να πληρώνουν από την τσέπη τους εξ΄ ολοκλήρου τη δαπάνη , δεδομένου ότι δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι Οδοντίατροι ,
λόγω των πολύ χαμηλών τιμών του κρατικού τιμολογίου που δεν ανταποκρίνεται ούτε στο 1/3 του κόστους των παρεχομένων υπηρεσιών και το οποίο έχει να αναθεωρηθεί από το 1993.
Σύμφωνα με ότι ίσχυε μέχρι σήμερα , οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ αποζημιώνονταν βάσει του κρατικού τιμολογίου που έδινε τη δυνατότητα κάλυψης της συνολικής δαπάνης έστω σε ένα ποσοστό της τάξης του 15 – 20%, ιδιαίτερα εάν υπήρχαν προσθετικές εργασίες.
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής καταγγέλλει οτι  η στάση της Πολιτείας απαξιώνει την οδοντιατρική και οδηγεί στον αποκλεισμό των οδοντιατρικών πράξεων από το κρατικό σύστημα Υγείας, παρά το γεγονός οτι η χώρα μας βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα στοματικής υγείας στην Ε.Ε.
«Ζητάμε από την Πολιτεία , καταλήγει η ανακοίνωση του Ο.Σ.Α., την αναπροσαρμογή των τιμών των οδοντιατρικών πράξεων κατόπιν κοστολόγησης και τη σύναψη συμβάσεων  που να επιτρέπουν την αξιοπρεπή παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών».