Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Αυξήθηκε η κίνηση στα δημόσια νοσοκομεία κατά 24% το 2010!

Το 2010 καταγράφηκε αύξηση κατά 24% στους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, σε σύγκριση με το 2009. Ωστόσο, καταγράφηκε μείωση των δαπανών κατά 5%, οπότε ο συνδυασμός αυτών των δύο παραμέτρων οδήγησε το 2010σε μείωση κατά 23% ανά ασθενή.
Το γεγονός αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με τους διοικητές των νοσοκομείων, με βασικό αντικείμενο τα οικονομικά των νοσοκομείων και το μνημόνιο.  Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως έχουν επιτευχθεί πλήρως οι τρεις στόχοι που είχε θέσει για το πρώτο τρίμηνο του έτους: η σωστή αξιολόγηση του υπουργείου Υγείας από την τρόικα, η ψήφιση του νόμου για τις διαρθρωτικές αλλαγές και η πρόσληψη 3.900 νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στο ΕΣΥ.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν τα προβλήματα
οργάνωσης και το ESY.net . Μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα, όπως το ΚΑΤ και το Λαϊκό δεν έχουν υποβάλει πλήρη οικονομικά στοιχεία στο ESY.net.
«Όσοι δεν έχουν φέρει στοιχεία, θα έχουν θέμα», είπε ο υπουργός Υγείας.
Από τη συζήτηση προέκυψε ότι 105 από τα 131 νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν υποβάλει ισολογισμούς. Δεν έχουν υποβάλει τα νοσοκομεία: Αγλαΐα Κυριακού, Παμμακάριστος, Αγία Βαρβάρα, Νάξου, Κω, Ασκληπιείο Βούλας, Νάουσας, Παπανικολάου, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Κιλκίς, Κρεστένων, Κορίνθου, Κυπαρισσίας και Μολάων.