Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Σπιράλ "θανάτου" χωρίς επιστροφή!

bouzoulas.jpg
Πολύ σκληρή η ανακοίνωση του Βαγγέλη Μπουζούλα της ΓΣΕΕ κατά της κυβέρνησης για τις ανατροπές στα εργασιακά . Ο Μπουζούλας καταγγέλλει Κατσέλη και Παπακωνσταντίνου ότι με εντολή Παπανδρέου έβαλαν τη χώρα σε σπιράλ θανάτου χωρίς επιστροφή. «Δεν κατανοώ», αναφέρει, «την πρεμούρα της κυβέρνησης:
· Για την υπερίσχυση των ειδικών / ΣΣΕ έναντι των κλαδικών, όταν γνωρίζετε ότι δημιουργεί άνισο ανταγωνισμό, όταν σκόπιμα δεν δικαιολογεί τα εφαρμοζόμενα μέτρα, όταν δεν ορίζεται χρονικός ορίζοντας «εξυγίανσης».

· Δεν κατανοώ ότι τη διέξοδο από την κρίση θα την ξαναπληρώσουν οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, με νέα μείωση αποδοχών ή αποζημιώσεων από τους ανέργους όταν δεν ακουμπάτε αυτούς που ευθύνονται γι’ αυτήν, όταν δεν ακουμπάτε αυτούς που έχουν καβούρια στην τσέπη τους.
· Δεν κατανοώ την αλλαγή στη διαιτησία και την οργανωτική δομή του ΟΜΕΔ.
· Δεν κατανοώ γιατί δημιουργούνται νησίδες χαμηλού κόστους και άνισος ανταγωνισμός.
· Δεν κατανοώ γιατί κατακερματίζεται η αγορά εργασίας, γιατί δημιουργούνται ειδικές κατηγορίες χαμηλών αμοιβών.
· Δεν κατανοώ το είδος της ανάπτυξης, όταν ωθείτε τις αμοιβές του Ι.Τ. προς τον κατώτατο μισθό, σε οριζόντιες περικοπές, σε μείωση / χάσιμο εισοδήματος όταν όλα αυτά υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και βυθίζουν την αγορά στο πένθος.
· Οι ΔΕΚΟ για μια φορά ακόμα δέχονται απανωτά χτυπήματα, ώστε να αποτελέσουν εύκολη λεία των ανταγωνιστών / ιδιωτικών συμφερόντων, ξένων και ντόπιων».