Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

24ωρη απεργία των γιατρών του ΕΣΥ στις 15 Δεκεμβρίου.

jpg
Με απόφαση της ΟΕΝΓΕ, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων προχωρούν σε 24ωρη απεργία στις 15 Δεκεμβρίου παίρνοντας μέρος στην πανελλαδική πανεργατική απεργία.
Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί να υπάρξει αναβάθμιση του ΕΣΥ και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής.
Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας, τα επείγοντα περιστατικά θα καλύπτονται από προσωπικό ασφαλείας.
Έκκληση του ΕΚΑΒ
Στο μεταξύ, η διοίκηση του ΕΚΑΒ με βάση τις εξαγγελθείσες επαναλαμβανόμενες απεργίες και
στάσεις εργασίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς την επόμενη εβδομάδα και την εξαγγελθείσα απεργία ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου 2010 αναμένεται σημαντική αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου στους δρόμους. Για αυτό το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας παρακαλεί και υπενθυμίζει στους πολίτες:
α) Να κάνουν σωστή χρήση του αριθμού επείγουσας κλήσης του ΕΚΑΒ (166) και οι κλήσεις να αφορούν μόνο καταστάσεις άμεσης και επείγουσας βοήθειας.
β) Να δίνουν άμεση προτεραιότητα στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στους δρόμους και ιδιαίτερα σε αυτά με αναμμένους φάρους και σειρήνα.
γ) Να μην εμποδίζουν τα ασθενοφόρα και να μην τα ακολουθούν.
Αποχή από τα καθήκοντα το προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαια Κυριακού"
Απέχει από τα καθήκοντά του από σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, το διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαία Κυριακού.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να περικόψει κατά 20% την ωρομίσθια αμοιβή όλων των υπαλλήλων εκτός του ιατρικού προσωπικού.