Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για δωρεάν πρόσβαση στο ΕΣΥ.

dorean1
Ανταπόκριση έχει στους πολίτες η πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ για δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία από σήμερα έως και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου.
Η Εβδομάδα Δωρεάν Πρόσβασης στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας  που οργανώνει η ΟΕΝΓΕ από τις 22 έως τις 28 Νοεμβρίου 2010, είναι η απάντηση των νοσοκομειακών γιατρών στα μέτρα περιστολής δαπανών στην υγεία και αμφισβήτηση της πολιτικής των αποκλεισμών από τις υπηρεσίες υγείας.
Μέχρι τώρα και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρη Βαρνάβα, υπάρχει ανταπόκριση των πολιτών ειδικά στα νοσοκομεία της περιφέρειας.
Στο λεκανοπέδιο της Αττικής αυξημένη κίνηση είχε από το πρωί στο νοσοκομείο της Νίκαιας και στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, ενώ δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στα ταμεία των νοσοκομείων καθώς οι υπάλληλοι στην πλειοψηφία τους συνεργάστηκαν με τους γιατρούς.
Άλλωστε, η ΟΕΝΓΕ είχε έρθει σε επαφή από την περασμένη εβδομάδα με τους διοικητές των νοσοκομείων, από τους οποίους ζήτησε τη συνεργασία τους για την πρωτοβουλία αυτή.