Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Αντίδραση των νοσηλευτών για δηλώσεις Καρατζαφέρη

nurse

Την έκπληξή της αλλά και την αγανάκτησή της εξέφρασε με σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση Νοσηλευτών-τριών Ελλάδος, για τις δηλώσεις του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργου Καρατζαφέρη, κατά την εμφάνισή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA στις 16-11-2010.
Ειδικότερα ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στις μετατάξεις προσωπικού για την εξυγίανση ορισμένων ΔΕΚΟ, ανέφερε ότι είναι δυνατή η κάλυψη κενών οργανικών θέσεων νοσηλευτών δια της μετάταξης εργαζομένων άλλων κλάδων, όπως π.χ. μηχανοδηγών του ΟΣΕ, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν «ταχύρρυθμα σεμινάρια έξι μηνών».
Η Ένωση Νοσηλευτών-τριών Ελλάδος (ΕΝΕ) επισημαίνει στην
ανακοίνωσή της ότι «ο κ. Γ. Καρατζαφέρης αγνοεί ότι οι νοσηλευτές είναι απόφοιτοι σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ και ΤΕΙ) με πρόγραμμα σπουδών διάρκειας τεσσάρων ετών, αγνοεί την νομοθεσία περί της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), ήτοι του επαγγελματικού συλλόγου των νοσηλευτών που λειτουργεί ως ΝΠΔΔ και θέτει ως προαπαιτούμενο της νόμιμης άσκησης του νοσηλευτικού επαγγέλματος την εγγραφή στα μητρώα της ΕΝΕ, αγνοεί τις προϋποθέσεις έκδοσης άδειας άσκησης του νοσηλευτικού επαγγέλματος, ενώ αδιαφορεί με προκλητικό τρόπο για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών φροντίδας και υγείας προς το κοινωνικό σύνολο, υποστηρίζοντας ότι αρκεί ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο έξι μηνών για να μετατραπεί ένα μηχανοδηγός του ΟΣΕ σε νοσηλευτή».
Η ΕΝΕ θεωρεί ότι «η ως άνω ολοκληρωτική και συνάμα αήθης απαξίωση του κλάδου και της επιστημοσύνης των νοσηλευτών δεν μπορεί παρά να αποτελεί προϊόν παρεξήγησης ή παραπληροφόρησης ή αβασάνιστης σκέψης ή επιπολαιότητας εκ μέρους του αρχηγού του ΛΑ.Ο.Σ. Σε κάθε περίπτωση οι ανωτέρω πρωτοφανείς δηλώσεις του κ. Γ. Καρατζαφέρη προκαλούν την εύλογη οργή των νοσηλευτών και χρήζουν άμεσης ανάκλησης προς αποκατάσταση του κλάδου των νοσηλευτών».