Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Προσλήψεις 1000 γιατρών από το ΙΚΑ.

IKA2_0
Στην πρόσληψη 1000 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων θα προχωρήσει το ΙΚΑ μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.
Ταυτόχρονα, ο κ. Ρ. Σπυρόπουλος, εξέφρασε την άποψη ότι μέσα στο 2011 θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη διοικητικού προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης περίπου 1.000 υπαλλήλων.
«Εκτιμούμε – δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ - ότι το 2011 το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί σε κάποιο βαθμό από την υλοποίηση 700 μετατάξεων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Μέσα στους πρώτους μήνες του 2011 θα υλοποιηθεί εκτεταμένο
σχέδιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του ιδρύματος, το οποίο θα δημιουργήσει νέες λειτουργικές προϋποθέσεις, οι οποίες θα αφομοιώσουν ως ένα βαθμό τα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού. Έχουμε υποβάλει στο αρμόδιο υπουργείο αίτημα υλοποίησης προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ εκτιμούμε όμως ότι δεν θα υλοποιηθεί εντός του επομένου έτους».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Αττικής κ. Νίκος Χατζόπουλος σημειώνει ότι «οι ελλείψεις προσωπικού ξεπερνούν το 40% των οργανικών θέσεων. Οι ελλείψεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων, που σήμερα καθυστερούν από οκτώ έως 10 μήνες από την υποβολή των δικαιολογητικών και στον έλεγχο της εισφοροδιαφυγής».