Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Μοίρασε πάλι υποσχέσεις για προσλήψεις νοσηλευτών και απειλές για τους διοικητές!


Υποσχέσεις για ταχύτερες διαδικασίες πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού και κατηγορίες εναντίον κάποιων διοικητών νοσοκομείων που καθυστερούν χωρίς λόγο τις σχετικές διαδικασίες, περιελάμβανε η ομιλία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου την Παρασκευή στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.Ο κ. Α Λοβέρδος παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας διορισμού 27 νοσηλευτών και νοσηλευτριών στο Γ. Ν. Καλαμάτας και στην ομιλία του αναφέρθηκε στα προβλήματα που συνάντησε από τις πρώτες ημέρες στο υπουργείο Υγείας σχετικά με την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού.
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα έχει διορισθεί η πλειοψηφία των νοσηλευτών – νοσηλευτριών, που έχουν επιλεγεί από το Α.Σ.Ε.Π. το 2009.Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα έχουμε διορίσει την πλειοψηφία των νοσηλευτών – νοσηλευτριών, που έχουν επιλεγεί από το Α.Σ.Ε.Π. και πως θα σπεύσουμε ό,τι προλάβουμε από την επόμενη φουρνιά. Γιατί να θυμίσω αυτές είναι προσλήψεις του 2009 και πρέπει να τρέξουν.
Ως μία από τις αιτίες καθυστέρησης του διορισμού των νοσηλευτών που εχουν επιλεγεί από το ΑΣΕΠ,φαίνεται ότι είναι και οι διοικητές των νοσοκομείων.
Ο υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στο διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας τόνισε χαρακτηριστικά : «Εσείς δεν ανήκετε σε αυτούς τους διοικητές, που στοιβάζονται οι φάκελοι στα γραφεία τους με προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού και αργούν. Που αλληλογραφούν με τους υποψήφιους και δεν τους παίρνουν ένα τηλέφωνο, ώστε να γλιτώσουν π.χ. 20 ημέρες… Εσείς ανήκετε σε αυτούς που τρέχουν…».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του υπουργού Υγείας στο Γ. Ν. Καλαμάτας
ΣυνημμένοΜέγεθος
ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ Γ Ν ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.doc86 KB