Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ο Λοβέρδος ετοιμάζεται να σκουπίσει διοικητές!

Μια πρόχειρη λίστα με τα ονόματα των διοικητών των νοσοκομείων που θα δουν την πόρτα εξόδου του ΕΣΥ σε περίπου δύο μήνες από σήμερα, έχει στα χέρια του όπως αναφέρουν πληροφορίες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν ότι αν και ο υπουργός Υγείας βρίσκεται λίγο καιρό στο πόστο του, έχει κατορθώσει να σχηματίσει ήδη άποψη για εκείνους που είναι αποδοτικοί και για όσους εξόφθαλμα δεν είναι. Προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλαν και τα οικονομικά στοιχεία του κάθε νοσοκομείου (όσα ήταν δυνατόν να συγκεντρωθούν χωρίς μηχανογραφικό σύστημα γαρ) που βρίσκονται στα χέρια του και αξιολογεί με κάθε λεπτομέρεια.
Μείωση των δαπανών μόνο κατά 7%
Οι περισσότεροι διοικητές πάντως ισχυρίζονται στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας πως έχουν περικόψει τις δαπάνες κατά τουλάχιστον 20% κάτι βέβαια που δεν επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία καθώς ο μέσος όρος μείωσης των δαπανών δεν ξεπερνά το 7%.
"Ψαλιδίζουν" από παντού
Δεν είναι λίγες πάντως οι διοικήσεις νοσηλευτικών ιδρυμάτων που “ψαλιδίζουν” άρον άρον και από διάφορες πηγές τα έξοδα, αρκεί να πιάσουν το στόχο που έθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται διάφορες δυσλειτουργίες και ελλείψεις σε ένα σύστημα που ήδη καταγράφει ελλείψεις από το εμπάργκο των προμηθευτών. Να σημειωθεί ότι οι λειτουργικές δαπάνες του ΕΣΥ αγγίζουν ετησίως τα 3,5 δις ευρώ.
(πηγη healthview.gr)