Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Πάνε κόντρα στα ΚΑΤΑΡαμ(μ)ένα τα λεφτά; τoυ Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη


Αν ισχύει η πληροφορία που αναφέρει σήμερα site φέρον το όνομα της αυτοδιοίκησης και απασχολούμενο αποκλειστικά μ' αυτή (με ό,τι αυτό συνεπάγεται και με όποια εξειδίκευση και αν απαιτεί αυτό για την μεροληπτική επιλογή των δελτίων τύπου που αναρτούν) ή δεν είναι απλά μια προεκλογική κίνηση εντυπωσιασμού δύο δημάρχων, τότε το θέμα αποτελεί ξεχωριστή είδηση και... στους πολιτευόμενους αξίζουν συγχαρητήρια. Όχι τόσο για τα κριτήρια που πήραν την απόφαση, αλλά γιατί επιλέγουν να κινηθούν κόντρα στο πνεύμα ΓΑΠ για προσέλκυση επενδύσεων και ξεπούλημα σε τιμή ευκαιρίας και με αδιαφανείς διαδικασίες δημόσιας γης. Αλήθεια, δεν θα έπρεπε να κηρυχθεί διαγωνισμός για την παραχώρηση δημόσιας περιουσίας; Mπορεί για παράδειγμα ο κ. Βωβός ή σεΐχης άλλου αραβικού κράτους να έδινε περισσότερα. (Κατανοώ ότι τα ερωτήματα σου ακούγονται ρητορικά και γελάς, αλλά που είναι η προεκλογική πράσινη κουλτούρα και οι εξαγγελίες διαφάνειας που πιπιλούσε ο κ. Παπανδρέου και φαινόσουν ότι σε είχε πείσει;)

Κατά της παραχώρησης
, λοιπόν, μέρους του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στο κρατικό fund του Κατάρ (QIA), φέρονται να τάσσονται δύο δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή. Πρόκειται για το δήμαρχο Αλίμου Θάνο Ορφανό, που ήταν ένας από τους πρώτους στον οποίο προσέφερε τη στήριξή του για δεύτερη φορά το ΠΑΣΟΚ και για το δήμαρχο Αργυρούπολης, Δημήτρη Ευσταθιάδη. Συγκεκριμένα, οι κύριοι Ορφανός και Ευσταθιάδης μαζί με τους συναδέλφους του της Γλυφάδας (αν το portal που προωθεί δελτία τύπου επίλεκτων, εννοεί το νυν δήμαρχο Γλυφάδας, τότε οι δήμαρχοι που τάσσονται από το ΠΑΣΟΚ είναι 3) και του Ελληνικού μετά από σημερινή συνάντησή τους δηλώνουν ότι «εκφράζουν την σφοδρή αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη παραχώρηση τονίζοντας ότι δεν αφορά μόνο ένα ελεύθερο χώρο αλλά ουσιαστικά τους όρους ζωής των μελλοντικών γενιών». Παράλληλα, οι τέσσερις απέστειλαν επιστολή στον Γιώργο Παπανδρέου με την οποία του υπενθυμίζουν προ έτους δήλωσή του σύμφωνα με την οποία: «Το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας την οριακή κατάσταση που επικρατεί και στο λεκανοπέδιο, ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο, προχώρησε πρόσφατα, με θάρρος και ευθύνη, στην πρόταση για μετατροπή ολόκληρου του χώρου του Ελληνικού, σε ένα από τα μεγαλύτερα μητροπολιτικά πάρκα της Ευρώπης, με πράσινο και υποδομές που θα υποστηρίξουν το πάρκο, θα είναι περιβαλλοντικά και ενεργειακά φιλικές και, μόνο, όπως είπαμε, για την εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος και όλων των πολιτών του λεκανοπεδίου». Επιπλέον, ζητούν συνάντηση μαζί του για να τους εκθέσουν τις απόψεις του, καλώντας τον «να μην προχωρήσει σε μια τέτοια παραχώρηση που σε κάθε περίπτωση δεν νομιμοποιείται στη συνείδηση των πολιτών.»

Δεν γνωρίζω πραγματικά πως θα πείσουν τον Πρωθυπουργό
να ακυρώσει ένα μνημόνιο και μια απόφαση που έλαβε γι' αυτούς χωρίς αυτούς (αλλά και χωρίς εμάς, τους υπόλοιπους κατοίκους της περιφέρειας Αττικής), αλλά θα έχει ενδιαφέρον αν ο κ. Παπανδρέου, μπρος σ' αυτά τα ηχηρά αντάρτικα σηκώσει το χέρι και αρχίσει να αποσύρει χρίσματα, ειδικά τώρα που νιώθει παντοδύναμος και είναι διεθνοποιημένος. Ειδάλλως, και για να μην αναιρέσει την ρητορική του για την σημασία του Καλλικράτη, θα πρέπει να εισακούσει σοβαρά τους διαφωνούντες...

(πηγη press-gr.blogspot.com)