Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Χωρίς διαμαρτυρίες οι πρώτοι έλεγχοι για το κάπνισμα


Με συστάσεις και παρατηρήσεις έχουν ξεκινήσει από χθες, πρώτη μέρα εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, οι έλεγχοι κυρίως στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στην Αθήνα άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν περισσότερους από 170 ελέγχους προκειμένου να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφετεριών και μπαρ για τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με τον αντικαπνιστικό νόμο και την απαγόρευση του καπνίσματος και τα πρώτα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων ήταν συνεργάσιμοι, πλήρως ενημερωμένοι και παρ΄ όλες τις ελλείψεις, έδειξαν πρόθυμοι να συμμορφωθούν.

Τα κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας επισκέπτονταν τα καταστήματα προκειμένου να βεβαιωθούν πως οι ιδιοκτήτες είναι ενήμεροι για τις υποχρεώσεις τους να αναρτήσουν ανά 15 τ.μ. στο κατάστημά τους πινακίδες όπου αναφέρεται πως το κάπνισμα απαγορεύεται, να αφαιρέσουν όλα τα σταχτοδοχεία από τον χώρο και να προμηθευτούν το ειδικό βιβλίο αναφορών, το οποίο στο εξής θα συμπληρώνουν οι αρμόδιοι φορείς κάθε φορά που θα κάνουν υγειονομικούς ελέγχους.

Οι περισσότεροι καταστηματάρχες δεν είχαν προμηθευτεί τα ταμπελάκια, πολλοί δεν είχαν αφαιρέσει τα σταχτοδοχεία, ενώ ελάχιστοι είχαν βιβλίο αναφορών.

Όλοι οι καταστηματάρχες διαβεβαίωναν πως έως το τέλος Σεπτεμβρίου προσαρμογής θα έχουν διευθετήσει τα πάντα, ενώ δεν υπήρχαν διαμαρτυριες ούτε από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, ούτε από τους πελάτες.

(ΠΗΓΗ:HEALTHVIEW)