Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Λοβέρδος προς γιατρούς: Βάλτε πλάτη!

loverdos.jpg

«Να βάλουν πλάτη» ζήτησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Αν. Λοβέρδος, από τους γιατρούς της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, προκειμένου να επιλυθούν όσο το δυνατόν συντομότερα τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας.

Αναφερόμενος στο θέμα των δαπανών για την Υγεία, ο υπουργός τόνισε ότι θα μειωθούν και ότι θα προχωρήσει σε υποκοστολογήσεις παντού. Σχετικά με τους διορισμούς και την κωλυσιεργία που παρατηρείται εξαιτίας των συμβουλίων κρίσεων, αλλά και άλλων παραγόντων, τόνισε ότι αν δεν έκανε ο ίδιος τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις, τις τελευταίες ημέρες, στα νοσοκομεία, «δεν θα μαθαίναμε ποτέ πού κολλάνε οι διορισμοί και οι προσλήψεις» ενώ υποσχέθηκε στους γιατρούς ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και με ρυθμίσεις, που θα γίνουν, οι προσλήψεις θα προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δ. Βαρνάβας, είπε ότι «εμείς θα βάλουμε πλάτη, αλλά αν διαπιστώσουμε ότι μένουν εκτός περίθαλψης κοινωνικές ομάδες, τότε θα αλλάξουμε τακτική».

Οι γιατροί αντιδρούν στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, θέμα για το οποίο, ωστόσο, παραδέχθηκαν ότι δεν έχουν γίνει ακόμη συζητήσεις, ενώ στο άλλο, της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων, εμφανίζονται αρνητικοί. Επισήμαναν, δε, στον υπουργό ότι «αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις και δοθούν επιπλέον χρήματα για τις πρόσθετες ώρες εργασίας τους».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζήτησαν ακόμα να καταργηθούν οι διατάξεις που αφορούν τις εφημερίες και να παγώσουν οι διατάξεις που αφορούν την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων. Πρόσθεσαν ότι οι ίδιοι βάζουν πλάτη εδώ και 30 χρόνια και πως έχουν ταχθεί κατά της διαφθοράς. "Είμαστε οι ίδιοι που ζητήσαμε να ισχύσει το πόθεν έσχες στους νοσοκομειακούς ιατρούς" τόνιζαν χαρακτηριστικά.