Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Νάτη και η εγκύκλιος Λοβέρδου για τα 3 ευρώ!


Η περιβόητη εγκύκλιος που υποσχέθηκε να εκδώσει ο υπουργός Υγείας σχετικά με την καταβολή εξέταστρου 3 ευρώ στους προσερχόμενους στα Εξωτερικά Ιατρεία και τα ΚΥ έχει φτάσει πλέον στα νοσοκομεία και μπορείτε να την ανακτήσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Από απλή ανάγνωση της εγκυκλίου προκύπτει ότι για ακατανόητους λόγους ο κ. Λοβέρδος έχει την πεποίθηση ότι οι τυφλοί όταν χρειάζονται ιατρικές υπηρεσίες προσέρχονται αποκλειστικά στα Κέντρα Υγείας, όπου τους χορηγεί απαλλαγή από την καταβολή των 3 ευρώ, την οποία όμως δεν έχουν όταν προσέρχονται στα Οφθαλμολογικά Τμήματα των Νοσοκομείων!

Ομοίως ο κ. Λοβέρδος πιστεύει ότι τα άτομα που πάσχουν από αιμορροφιλία, νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου καθώς και οι μεταμοσχευθέντες νεφροπαθείς από κάποιο βίτσιο προσέρχονται στα Κέντρα Υγείας, όπου και τους παρέχει απαλλαγή από την καταβολή των 3 ευρώ, την οποία όμως σύμφωνα με την εγκύκλιο δεν έχουν εάν προσέλθουν στα εξειδικευμένα Τμήματα Μεταμοσχεύσεων ή στις Εξωτερικά Ιατρεία των Αιματολογικών Κλινικών!

Άραγε με τέτοια τερτίπια πιστεύει ο υπουργός Υγείας ότι θα εφαρμόσει «ευέλικτη πολιτική υγείας»; Ας έχει όμως υπόψη του ο πολυπράγμων κ. Λοβέρδος ότι τα λευκά μπαστούνια των τυφλών δεν είναι καθόλου ευέλικτα αν χρησιμοποιηθούν ως μαγκούρες στην πλάτη των ασεβών.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν ευθαρσώς ότι όπως αγνόησαν πριν 10 χρόνια την εγκύκλιο Αλέκου Παπαδόπουλου, η οποία τελικά περιέπεσε σε αχρηστία, έτσι θα αγνοήσουν και την εγκύκλιο του κ. Λοβέρδου και θα εξετάζουν όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη υπηρεσιών υγείας χωρίς να ζητούν κανένα πιστοποιητικό, καμιά ταυτότητα και καμιά καταβολή χρημάτων.

Συναδελφικά: Δημήτρης Βαρνάβας

(πηγη ygeianet.gr)